Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vides glābšanas komanda atbrīvo ceļu nārstam

DnB NORD Vides glābšanas komanda viesojās Salacgrīvas apkaimē un attīrīja Salacas pieteku Noriņu. Komandas uzdevums bija attīrīt zivju ceļu, lai zivis līdz ar nārsta sezonas sākumu varētu nokļūt ikru nēršanas vietās.

Līdz šim zivju nārsts Noriņā nebija iespējams, jo laika gaitā izveidojušies upes nosprostojumi liedza iespēju zivīm veikt savu dabisko nārsta ceļojumu. Šāda upju atbrīvošana ir īpaši būtiska rudenī, jo oktobrī Latvijā sākas lašveidīgo zivju nārsts, bet aizsprostoto zivju ceļu dēļ laši, taimiņi un citas zivis  bieži vien kļūst par upuri maluzvejniekiem.

DnB NORD Vides glābšanas komanda kopā ar Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta darbiniekiem attīrīja Noriņu no visiem šķēršļiem, kas varētu traucēt zivju nārstu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DnB NORD Vides glābšanas komanda

DnB NORD komanda savu darbību uzsāka šī gada rudenī. Vides glābšanas komanda, kas aktīvi apkopo informāciju par kritiskā stāvoklī esošiem vides objektiem visā Latvijā, lai veiktu to sakopšanu, saglabājot šos dabas brīnumus arī nākamajām paaudzēm.

DnB NORD Vides glābšanas komandas kodolu veido Latvijā lvides jautājumu eksperti – dabas pētnieks Māris Olte un atklātā sabiedriskā fonda „Dabas retumu krātuve” vadītājs un dabas pētnieks Guntis Eniņš. Šie speciālisti kopā ar videi draudzīga dzīvesveida aizstāvi Nordiņu un viņa draugiem apmeklē kritiskā stāvoklī esošos dabas objektus un veic to aprūpi.

Plašāk par vides glābšanas projektu, kā arī turpmākajiem plāniem dabas sakopšanā, var uzzināt projekta mājas lapā www.izglābsim.lv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko