Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zinātnieki atrisina kūstošā saldējuma un lipīgo roku problēmu

Zinātnieki raduši risinājumu vienai no daudzajām neērtībām, ko mēdz sagādāt karstas vasaras dienas. Proti, termometra stabiņam pakāpjoties virs +20 grādiem, cilvēki veldzi nereti meklē saldējumā. Diemžēl tiem, kuri nav apveltīti ar izcilām ātrēšanas spējām vai vienkārši vēlas auksto gardumu izbaudīt pamazām, nākas rēķināties ar izkusušu saldējumu un lipīgām rokām.

Acīmredzot problēma pabojājusi dzīvi arī kādam no Edinburgas un Dandijas universitāšu pētniekiem, jo zinātnieki nu atklājuši olbaltumvielu, kas kavē saldējuma izkušanu, vēsta aģentūra AFP.Olbaltumviela BslA, kas dabīgi veidojas atsevišķos pārtikas produktos, palīdz saldējuma sastāvdaļām labāk sajaukties, veidot viendabīgāku masu, kā arī padara to noturīgāku pret kušanu."Šī viela sasaista kopā gaisu, taukus un ūdeni, veidojot ļoti viendabīgu masu," vēstīts Edinburgas universitātes paziņojumā par neseno atklājumu.Zinātnieki jau arī tikuši skaidrībā, kā minēto olbaltumvielu radīt laboratoriskos apstākļos, izmantojot noteiktas baktērijas. BslA arī sniegs iespēju samazināt piesātināto taukskābju īpatsvaru saldējumos, un kārums vairs nebūs tik trekns, norāda zinātnieki.Plānots, ka ražotāju rīcībā viela varētu nonākt tuvāko trīs līdz piecu gadu laikā, atvieglojot dzīvi kā patērētājiem, tā ražotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko