Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Foto: Aizraujošas Lieldienas Siguldā

Tradicionāli Lieldienās Sigulda kļūst par simt šūpoļu galvaspilsētu, kurā lieli un mazi var izšūpoties krāšņās pašvaldības un uzņēmēju darinātās šūpolēs, taču šogad drošības apsvērumu dēļ šūpoties nebija iespējams. Siguldā šajā gadā varēja baudīt pastaigu Fantāzijas šūpoļu ceļš, kurā bērni un radošie Siguldas uzņēmēji ar kultūras centra Siguldas devons komandu izpaudās par šūpoļu tēmu.

Raiņa parkā rosījās Gada dzīvnieks Latvijā – baltais un pelēkais zaķis. Mākslu skolas “Baltais flīģelis” jaunie mākslinieki radīja Siguldas garaušus, kuri pārtapa košā brīvdabas lielformāta izstādē. Pastaigu baudītāji varēja ripināt olas un klausīties aizraujošu zaķu piedzīvojumu stāstos Latvijas Nacionālā teātra aktiera Jāņa Āmaņa izpildījumā.

Maija parkā savas pēdas bija atstājis trauksmainais ziemas vējš. “Vēja meditācijas šūpolēs” varēja nomierināt prātu un smelties harmoniju saules dainu un mūzikas enerģijas spēkā kopā ar “Latvian Voices”. Savukārt kultūras centra “Siguldas devons” iekšpagalmā “Vērtību apziņas šūpolēs” varēja atdzīvināt piecus Siguldas novada mākslinieka Zigurda Zuzes grafikas darbus, kuri atdzīvojās šūpošanās procesā. Pastaiga noslēdzās Siguldas pils kvartālā, kurā “Dīgstošo domu šūpolēs” varēja lasīt un iedvesmoties no Siguldas novada uzņēmēju domu graudiem un vēlējumiem Lieldienās.

Lieldienu laikā aktīvākie svētku baudītāji varēja piedalīties piedzīvojumiem bagātā interaktīvā spēlē “Šūpo cilpas Siguldā!”. Ģimenes lietotnē “LoQuiz” 40 kontrolpunktos dažādās pilsētas vietās varēja minēt aizrautīgus rēbusus, atrisināt uzdevumus un atbildēt uz interesantiem jautājumiem par Siguldu. Tāpat bija iespēja nofotografēties ar virtuāliem objektiem, kas saistīti ar Siguldu, piemēram, bobsleja kamanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko