Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Aizvadīta 22. Starptautiskā ledus skulptūru festivāla otrā diena

Ar rotaļu izrādēm, skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumiem un plašu kultūras programmu Jelgavā aizritējusi 22. Starptautiskā ledus skulptūru festivāla otrā diena.

Festivāla otrās un trešās dienas rīta programma šogad ir īpaši veltīta mazākajiem svētku viesiem. Pirmoreiz pasākuma norisei tiek izmantota jaunā brīvdabas koncertzāle Mītava zem jumta, kur bērni devās jautrās rotaļās un iepazina dažādus pasaku tēlus deviņos iesaldētajos ledus objektos.

Šogad jelgavnieki un pilsētas viesi īpaši izbaudīja dažādas interaktīvās ledus foto skulptūras, ko veidojis viens no Latvijas labākajiem tēlniekiem Kārlis Īle ar komandu. Kliedējot šaubas, vai ledus Jelgavā būs visas dienas garumā, mākslinieki Ainars Zingniks un  Agnese Rudzīte-Kirillova darināja jaunus ledus mākslas darbus, ar kuriem papildināt jau esošo skulptūru rindas.

Vakara programmā uz svētku centrālās skatuves Jāņa Čakstes bulvārī notika skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumu dueļi kopā ar Sanitu Rāviņu un Agnesi Rudzīti-Kirillovu.

Koncertprogrammā bija tādi Latvijā iemīļoti mūziķi kā Franco Franco, X Faktora 2019 zvaigznes un Opus Pro. Vakara noslēgumā bija arī svētku uguņošana.

Savukārt svētdien festivāla darba laiks ir no plkst. 10 līdz 22. Dienas pirmajā pusē notiek rotaļu izrādes bērniem un skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi, bet vakarā koncertā uzstāsies A-Europa, Ralfs Eilands un Singapūras Satīns. Tāpat turpināsies arī skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumu dueļi, uguņošana un gaismas spēles. 

22. Starptautiskā ledus skulptūru festivāla teritorija ir Jāņa Čakstes Bulvārī, Pasta salā un Brīvdabas koncertzālē Mītava. Kopā apskatāmi vairāk nekā 40 pasaulē atzītu tēlnieku veidotas 65 ledus skulptūras. Vairāk par konkursa laureātiem var uzzināt, klikšķinot šeit.

Sakarā ar mainīgajiem laikapstākļiem pasākumu programmā var tikt veiktas izmaiņas.

Pasākuma apmeklētāji aicināti ģērbties atbilstoši laikapstākļiem un pirms došanās uz Jelgavu iepazīties ar satiksmes organizācijas shēmu, kas festivāla laikā būs pieejama arī mobilajā lietotnē Waze.
Uzzināt vairāk iespējams, klikšķinot šeit

Biļetes visās Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Starptautisko ledus skulptūru festivālu rīko Jelgavas pilsēta un iestāde Kultūra kopā ar sadarbības partneriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko