Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Valsts svētku deserts

Gatavo restorāna Desiderata konditore Dace Tomsone

18. novembrī pēc kārtīgām svētku pusdienām vēderā vairs nav vietas treknām šokolādes kūkām, tāpēc nebūs nekā labāka par vieglu desertu, ko nobaudīt pie labas kafijas tases.

Pagatavošana

1. Vispirms gatavo ķiršu krēmu. Svaigo sieru ieliek bļodā un patur istabas temperatūrā, lai tas nedaudz pakūst.

2. Ķiršus bez kauliņiem sablendē, līdz veidojas viendabīga masa. Izkāš caur metāla sietiņu (izmanto tikai izkāsto biezeni).

3. Svaigajam sieram pievieno izkāsto ķiršu masu un visu kārtīgi samaisa. Pievieno cukuru un vēlreiz kārtīgi izmaisa. Lai kā maisītu, masa visdrīzāk būs ar nelieliem kunkulīšiem, tāpēc vislabāk to sakult ar blenderi.

4. Sakultajai masai pievieno saputotu saldo krējumu. Izmaisa. Ķiršu masa sanāks rozīga, bet, ja gribas, lai deserts iznāk tumšāk sarkans, tam var pievienot nedaudz biešu sulas. Masai pielej liķieri.

5. Uzbriedina un izkausē želatīnu. To var kausēt vai nu karsta ūdens peldē, vai mikroviļņu krāsnī. Ieliekot želatīnu keramiskā trauciņā un pēc tam mikroviļņu krāsnī, to izkausēsiet daudz ātrāk.

6. Ķiršu masai pievieno izkausēto želatīnu un visu ātri izmaisa (ja masu uzreiz neizmaisīsiet, ielejot aukstā masā, želatīnu saraus kunkuļos).

7. Garenā cepamajā formā (Dace izmanto pannu, kuras izmēri ir 25x10 cm, bet dziļums 7 cm) ieklāj pārtikas plēvi. Tā nepieciešama, lai desertu vieglāk varētu dabūt ārā no pannas. Pusi ķiršu masas lej formā. Ja gribat, lai deserts atgādina Latvijas karogu, apakšējā kārtā ķiršu masu ielej 2/5 no formas dziļuma.

8. Formu ar ķiršu masu uz pusstundu liek saldētavā, lai sastingst. Atlikušo ķiršu masu atstāj virtuvē uz galda. Kamēr masa saldētavā stingst, gatavo kokosa krēmu.

9. Istabas temperatūrā paturētam svaigajam sieram pievieno cukuru un izmaisa. Masai pievieno kokosriekstu pienu. Pievieno arī saputotu saldo krējumu. Visu izmaisa.

10. Masai pielej nedaudz Malibu ruma (tas pastiprinās kokosa garšu). Ruma vietā var izmantot arī kokosriekstu liķieri.

11. Uzbriedina un izkausē želatīnu. Izkausēto želatīnu pievieno kokosa masai un kārtīgi izmaisa.

12. No saldētavas izņem formu ar sastingušo ķiršu kārtu. Tai pa virsu lej balto kokosa kārtu (lej 1/5 no pannas dziļuma). Formu atkal liek saldētavā un ļauj kokosa masai 30 minūtes sastingt. Pēc tam ņem ārā un pāri baltajai masai lej atlikušo ķiršu masu (2/5 no formas dziļuma). Atkal liek uz 30 minūtēm saldētavā.

13. Kad deserts sastindzis, formu ņem ārā no saldētavas. Ar pārtikas plēves palīdzību desertu izceļ no formas. Desertu griež gabaliņos un pasniedz ar sukādēm vai svaigām ogām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ķiršu krēmam

300 g saldētu ķiršu (bez kauliņiem), 100–150 g cukura, 250 g svaigā siera (piemēram, Crème Bon-jour vai Philadelphia), 200 g saldā krējuma, 20 g Amaretto liķiera, 16 g želatīna

Kokosa krēmam

150 g kokosriekstu piena, 50 g cukura, 200 g svaigā siera (piemēram, Crème Bonjour vai Philadelphia), 20 g Malibu ruma (vai kokosriekstu liķiera), 100 g saldā krējuma, 8 g želatīna

Daces padoms

No šāda deserta var pagatavot arī kūku. Formā ielej krēma trešo kārtu un tai pa virsu uzliek iepriekš izceptu biskvītu. Kad krēma kārtas būs sastingušas, desertu izņemot no formas un apmetot otrādi, sanāks kūka, kuras pamatā būs biskvīts, bet augšā krēms.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko