Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uzsāk jauna elektroauto tirdzniecību Latvijā

Zviedrijas elektroautomobiļu kompānija AKINSI informē, ka uzsāk jauna un revolucionāra elektroauto tirdzniecību. Jaunais elektroauto ir īpaši piemērots pilsētvidei un tam ir videi draudzīgs un atkārtoti lietojams akumulators, kas tiks ražots jaunā rūpnīcā Latvijā.

AKINSI ir mūsdienīgs zviedru autobūves uzņēmums, kuru dibinājuši eksperti ar pieredzi autorūpniecībā, un kuru atbalsta nozīmīgi akcionāri, tostarp globāls auto ražotājs. AKINSI ir veiksmīgi izstrādājis jaunu elektrisko transportlīdzekļu platformu ar mērķi padarīt elektroauto pieejamākus un nodrošināt, ka sabiedrībā aizvien vairāk tiek izmantoti transportlīdzekļi, kuru ietekme uz vidi ir ievērojami mazāka.

Pirmais uzņēmuma transportlīdzeklis elektroauto segmentā ir AKINSI Alpha – moderns un par draudzīgu cenu pieejams elektroauto ar tādām nozīmīgām inovācijām kā ātra uzlāde un novatoriska dzesēšanas sistēma. Vēl viena nozīmīga jaunā elektroauto inovācija ir atkārtoti lietojamais akumulators, ko izstrādājis uzņēmums Anodox Energy Solutions Zviedrijā. Izstrādātā tehnoloģija krasi samazina automašīnas kopējo ietekmi uz vidi, kā arī tās izmaksas.

Jaunais AKINSI Alpha būs pieejams piegādei Eiropā 2022. gada 4.ceturksnī.

AKINSI Alpha ir vienīgais mazais elektroauto, kas pieejams biznesam un autoparkiem ar maināmu un atkārtoti lietojamu akumulatoru. AKINSI arī nākotnē plāno ieviest dažādus akumulatora uzlabojumus, kas ar laiku vēl vairāk palielinās automašīnas nobraukto kilometrāžu un kopējo veiktspēju.

Teodors Zannakis, AKINSI izpilddirektors un līdzdibinātājs: “Mūsu primārais mērķis ir atbalstīt pāreju uz ilgtspējīgu dzīvesveidu, sākot ar elektroauto, kas ir pieejams ikvienam. AKINSI Alpha mērķis ir krasi samazināt elektriskā transportlīdzekļa iegādes un ekspluatācijas izmaksas, lai elektroauto būtu pieejami lielākajai daļai cilvēku. Revolucionārā pilsētas elektroauto īpaši garais kalpošanas laiks un viegli nomaināmie akumulatori pavērs daudz jaunu iespēju samazināt uz vidi radīto ietekmi un tuvinās mūs ilgtspējas mērķu sasniegšanai.”

Unikālo, augstas veiktspējas maināmo akumulatoru ir izstrādājis Anodox Energy Systems Zviedrijā sadarbībā ar kompāniju Shell, un tas tiks ražots jaunā rūpnīcā Latvijā, izmantojot litija dzelzs fosfāta tehnoloģiju.

Akumulatori ir maināmi, ātri uzlādējami un ar ilgāku dzīves ciklu, jo pēc akumulatoru kalpošanas laika tos var atkārtoti izmantot arī citās iekārtās. Tas krasi samazina akumulatora atstāto ekoloģiskās pēdas nospiedumu. Akumulators arī nesatur kobaltu un nodrošina daudz augstāku drošības un otrreizējās pārstrādes pakāpi. 

Paredzams, ka, sākot ar 2022. gadu, AKINSI Alpha modelis būs pieejams Zviedrijā, Luksemburgā, Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Grieķijā, un 2023. gada laikā – arī citos Eiropas tirgos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko