Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Festivālā Laiks dejot viesosies Norvēģijas apvienība Haugen Produksjoner

No 8. līdz 12. jūnijam Rīgā notiks ikgadējais starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls Laiks dejot, kas ir vērienīgākais laikmetīgās dejas notikums Latvijā, informēja festivāla pārstāve Daina Tabūna.

Pirmo reizi Latvijā viesosies Norvēģijas apvienība Haugen Produksjoner, kas izrādē-instalācijā Izelpa ar zinātnisku prozu, deju un inovatīvām elektroniskām skaņām aicinās skatītājus ienākt milzu plaušā. Izrādes-instalācijas scenogrāfs ir starptautiski atzītais beļģu mākslinieks Lorenss Malstafs.

Laikmetīgās dejas cienītājus gaida arī iepazīšanās ar Helēnu Katalu (Francija), kura izrādē Pelēkbalts izdejos savu satikšanos ar Āfriku, radot jūtīgu un spēcīgu mūžam skrienošās sievietes portretu.

Dejas mākslinieks Benno Vorhams (Nīderlande/Zviedrija) sadarbībā ar vizuālo mākslinieku Abdalu Omari (Sīrija/Beļģija) piedāvās dokumentālo izrādi Vice Versa, kas saista ar neparasto, poētisko veidu, kādā autori runā par kara ietekmi uz cilvēku.

Pīters Terezakiss un Alisona Grīna (ASV) kopā ar Latvijas dejas māksliniekiem veidos gaismas instalāciju – improvizācijas izrādi Sirds Ritmi Gaisma, kuras saturs izrietēs no konkrētās vides.

Skatītājiem būs iespēja arī piedzīvot pārsteidzošu krievu klasiskās literatūras un mūzikas interpretāciju izrādē Annas Kareņinas sapņi un asaras, ko veidojis pieredzējušais krievu izcelsmes mākslinieks Oļegs Suļimenko un jaunā austriešu horeogrāfe Jasmīna Hofere.

Cai Rans Rens Kvings (Ķīna) savu laikmetīgās dejas izrādi Pelni un sniegs radījis īpaši Latvijas dejotājiem, atrodoties šeit rezidences programmā. Latvijas publikai jau pazīstama ir arī Suzana Fjala (Kipra), kuras horeogrāfiju šoreiz būs iespēja novērtēt izrādē apkopojot atsauces – kļūda.

Latvijas horeogrāfus šogad festivālā pārstāvēs Jānis Putniņš un Eva Kronberga ar izrādi Tie un Agate Bankava ar Slikta.

Īpaša uzmanība šī gada festivālā tiks pievērsta horeogrāfiem, dejotājiem un performances māksliniekiem vecumā ap vai virs 50 gadiem. Festivāla daudzveidīgās norises – izrādes, meistarklases, improvizācijas džemsesija un lekcija-diskusija – mudinās domāt par to, ko dejas mākslinieki pēc 50 sniedz skatītājiem un jaunajai dejotāju paaudzei.

Kā ierasts, festivāla izrādes notiks dažādās vietās: Latvijas Kultūras akadēmijas Zirgu pastā, Rīgas Doma dārzā, deju studijas Dzirnas telpās, kā arī peldošajā galerijā Noass.

Festivāla biļetes no 25. maija pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Informācija par festivālu Facebook lapā un www.laiksdejotfestivals.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja