Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Notiks LKA Laikmetīgās dejas mākslas programmas 20 gadu jubilejai veltīti pasākumi

Pēdējā desmitgadē laikmetīgā deja Latvijā ir strauji attīstījusies, kļūstot par nozīmīgu skatuves mākslas kultūras sastāvdaļu. Šī attīstība lielā mērā notikusi, pateicoties profesores Olgas Žitluhinas 1999. gadā Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) izveidotajai Laikmetīgās dejas mākslas (LDM) bakalaura studiju programmai, ko 20 gados ir absolvējušas piecas horeogrāfu paaudzes. Jubilejai par godu LKA organizē svētku notikumu ciklu, kopā pulcējot gan programmas studentus, absolventus un pasniedzējus, gan visus tos, kuri programmu veidojuši un attīstījuši, informēja Laikmetīgās dejas mākslas svētku notikuma cikla koordinatore Patrīcija Kolāte.

17. oktobrī plkst. 12, 18. oktobrī plkst. 18 un 19. oktobrī plkst. 12 programmas absolventi apvienosies izrādē/akcijā Dance.NET, kas notiks pilsētas ielās, metaforiski veidojot tīklu. Izrāde/akcija notiks kustībā – tā sāksies LKA Teātra māja Zirgu pasts (Dzirnavu iela 46) un noslēgsies izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa (Kungu iela 3). Izrādes muzikālais pavadījums būs dzirdams radio NABA tiešraidē. Izrādes apmeklētāji aicināti ņemt līdzi audioaustiņas, lai pieslēgtos radio tiešraidei ar savu viedierīču un telefonu palīdzību.

17. un 18. oktobrī no plkst. 11 līdz 20 izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa skatītājiem būs iespēja vērot performatīvu instalāciju ar LDM paaudžu horeogrāfu fotoportretiem un solo improvizācijām. Izstāde kuratore ir Inetas Sipanovas, fotogrāfiju autore – Jūlija Žitluhina. Divas dienas apmeklētāji izstādē varēs sastapt arī kādu no portretos redzamajiem horeogrāfiem, klātienē pavērot tos kustībā vai uzdot jautājumu.

Svētku programmā paredzēta radošās prakses pieredzes apmaiņa meistarklašu formā, piedaloties ārvalstu viespasniedzējiem, kuri 20 gadu laikā strādājuši ar laikmetīgās dejas horeogrāfiem – Benno Vorhams, Virpi Juntti, Fiona Milvorda u.c.

Absolventi arī tiks aicināti uz salidojumu, kas notiks Agates Bankavas laikmetīgās dejas izrādes Rauts ietvaros. Izrāde, kas stāsta par svinībām, palīdzēs tapt īstām svinībām, pulcējot laikmetīgās dejas draugus.

Top komentāri

VVZ
V
Pasaule jūk prātā ar visādām ākstībām. Un attēlā redzamā deja, pēc visa spriežot, saucas "Trīs d..su augstumā jeb p..asu dancis"? A?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja