Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Izdots dramaturģes Rasas Bugavičutes-Pēces romāns Puika, kurš redzēja tumsā

Izdevniecība Latvijas Mediji laidusi klajā latviešu dramaturģes Rasas Bugavičutes-Pēces romānu Puika, kurš redzēja tumsā, grāmatu ilustrējusi Zane Veldre, informēja izdevniecības pārstāvji.

Romāns Puika, kurš redzēja tumsā ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts kā gados, tā garā jauniem lasītājiem un viņu vecākiem. Kāds puika, kurš dzimis neredzīgu vecāku ģimenē, ir spiests saskarties ar "citādību" visdažādākajās izpausmēs, galvenokārt tāpēc, ka viņš pasauli, atšķirībā no saviem vecākiem, spēj tvert pilnībā. Rūpes pašam par sevi un par saviem vecākiem kļūst par puikas pieaugšanas un turpmākās dzīves jēgu, liekot arī lasītājam ieraudzīt neparastajā stāstā pretrunas, kas valda sabiedrībā attieksmē pret vājredzīgajiem. Tā ir iespēja iemiesoties gan puikas, gan vecāku tēlos un labāk saprast cilvēkus ar īpašām vajadzībām. 

Decembrī tāda paša nosaukuma iestudējums piedzīvos pirmizrādi Latvijas Nacionālajā teātrī.

Rasa Bugavičute-Pēce ir pierādījusi sevi kā atzītu un talantīgu dramaturģi, mākslinieci, rakstnieci un dziesmu tekstu autori. Viņas rakstu darbos vienmēr atspoguļojas talants veidot stāstu, kāpināt sižetu un aizraut lasītāju – arī ar sociāli asām tēmām. Rasas darbi tiek iestudēti vadošajos Latvijas teātros, uzņemti kino un iedzīvināti masu pasākumos. 2016. gadā izdota viņas pirmā grāmata – Mans vārds ir Klimpa, un man patīk viss. Pašlaik viņa strādā Liepājas teātrī par dramaturģi un ir vairāk nekā 10 pasākumu scenāriju autore. Darbi tikuši iestudēti arī Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī, Valmieras Drāmas teātrī un Dirty Deal Teatro, kā arī teātros Krievijā, Izraēlā, Lietuvā. No 2011. līdz 2015. gadam viņa bijusi Latvijas Dramaturgu ģildes vadītāja.

Grāmatas Puika, kurš redzēja tumsā atvēršana notiks 4. decembrī plkst. 16 Latvijas Nacionālajā teātrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja