Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izdots Janas Egles dzejas krājums Ledus debesis

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā latviešu literātes un Latvijas literatūras gada balvas laureātes, Janas Egles dzejas krājumu Ledus debesis. Krājuma redaktors ir Ronalds Briedis. Māksliniece – Anna Aizsilniece.

Janas Egles otrais dzejas krājums Ledus debesis iezīmē būtisku posmu autores radošajā dzīvē un apkopo 20 gadu garumā tapušo dzeju. Tā ir dzeja ar maigumu, sparu un intīmu skatu iekšpus sevis un ārpusē – uz pasauli. Krājums iezīmē gan nopietnu briedumu, gan arī svaigu sajūtu vilinājumu.

"Sākumā nosaukums bija Vitrāžas. Lielā bilde, kas veidojas no maziem, krāsainiem dzīves mirkļiem. Šķita, ka šāds nosaukums var saturēt kopā atšķirīgos tekstus. Vitrāžas bija kaut kādus padsmit gadus, kopš laika, kad ar redaktoru Ronaldu Briedi sākām kaut ko likt kopā. Kad šopavasar manuskriptu beidzot bijām sakārtojuši, es vitrāžu sajūtu biju pilnīgi pazaudējusi. Man likās, ka saturs ar nosaukumu absolūti neiet kopā. Tad lasīju vēlreiz, abstrahējoties no šī nosaukuma, un atradu to sajūtu, ko atspoguļo šie dzejoļi. Tekstos ir daudz ledus un aukstuma, un debesu meklējumi. Man šķiet, ka šis nosaukums organiski saplūst ar grāmatas saturu," raksta dzejas krājuma autore, Jana Egle.

Literatūrā Jana Egle sākotnēji ienāca kā dzejniece ar 2002. gadā izdoto dzejas krājumu Dzirdēt noklusēto. Autores pirmais stāstu krājums Gaismā tika izdots 2016. gadā un tika godalgots ar Latvijas Literatūras gada balvu prozā. Jana Egle ir iekarojusi kritiķu un lasītāju sirdis ar savu satraucoši trāpīgo rakstības stilu, ar savu uzdrīkstēšanos atklāti runāt par lietām, kuras emocionāli iedarbojas uz sabiedrību, un par to, kas sabiedrībā parasti tiek noklusēts.

Grāmata tapusi ar Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes Kultūras pārvalde un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja