Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas simtgades spēlfilmai par godu radīts īpašs Anšlava Eglīša grāmatas Homo Novus izdevums

Par godu vienai no Latvijas simtgades spēlfilmām HomoNovus, kuras pirmizrāde notiks šī gada septembrī, izdevniecībā Jumava klajā nāks īpašs Anšlava Eglīša romāna HomoNovus izdevums, kas papildināts ar filmas kostīmu un vides ilustrācijām un fotogrāfijām no filmēšanas procesa, informēja filmas pārstāvji.

Romāns HomoNovus ir ievērojamā latviešu rakstnieka, žurnālista un gleznotāja Anšlava Eglīša otrais prozas darbs ar zīmīgu virsrakstu – tulkojumā no latīņu valodas “jaunais cilvēks” - latviešu literatūras vēsturē tas ienāca spilgti kā drosmīgs pieteikums latviešu modernā romāna žanrā.

HomoNovus ir stāsts par jaunu un nabadzīgu, bet ambiciozu provinces mākslinieku Juri Upenāju, kurš no laukiem ierodas Rīgā, lai iekarotu savu vietu mākslas pasaulē. Jau pirmajā vakarā nokļūstot mākslinieku bohēmā un satiekot savu mīlestību, Jura pirmie soļi Rīgā izvēršas par komisku, reizēm aizkustinošu pārpratumu virknējumu. Raksturu meistars Eglītis pārsteidz ar dzirkstošu valodu, trāpīgiem apzīmējumiem un vieglu vēstījuma stilu, intrigu sakāpina fakts, ka romāna galvenajos varoņos atpazīstami 30. gadu Latvijas pazīstamākie mākslinieki un literāti, tostarp nav noliedzama romāna galvenā varoņa Jura Upenāja tēla līdzība ar pašu autoru Anšlavu Eglīti.

Grāmatas atvēršanas svētki notiks t/c Galerija Centrs pirmajā stāvā 28.februārī plkst. 13. Atvēršanas svētkos piedalīsies arī filmas galveno lomu atveidotāji aktieri Andris Keišs un Kristīne Krūze, kuri dalīsies iespaidos par Anšlava Eglīša tēliem un filmas tapšanas procesu.

HomoNovus ir latviešu literatūras klasikas ekranizācija romantiska intrigu un pārpratumu komēdija, kuras centrā ir stāsts par jaunu un nabadzīgu, bet ambiciozu provinces mākslinieku, kurš no laukiem ierodas Rīgā, lai iekarotu savu vietu mākslas pasaulē. Filmas darbība notiek pagājušajā gadsimtā, starpkaru posmā – Latvijas brīvvalstī, cerību un ideju laikā. Filmas režisore un scenārija autore ir Anna Viduleja, lomās – Igors Šelegovskis, Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa un citi, kā arī tādi sabiedrībā pazīstami cilvēki kā mūziķis Intars Busulis, sportists Kaspars Kambala un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola. Filmas pirmizrāde visā Latvijā notiks 2018.gada septembrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja