Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nākusi klajā Kaspara Zaviļeiska otrā grāmata Pilnīgs Šahs

Augusta sākumā izdota mūzikas žurnālista, kultūras projektu redaktora un nu jau arī rakstnieka Kaspara Zaviļeiska otrā grāmata Pilnīgs Šahs. Tā ir literārs garstāsts par gadu tūkstošu miju. Par jaunu ēru. Jaunām sajūtām. Seksu, narkotikām un rokenrolu pret mīlestību, studiju gadu reibumu un alkām pēc nepiepildāma miera dvēselē.

Garstāstā Pilnīgs Šahs iespējams ļauties literāram atskatam uz tagadējo četrdesmitgadnieku paaudzes vētraino jaunību un lietām, vietām un tipāžiem, kas jau ir nostalģiska pagātne. Alternatīvas ievirzes ballītes un ļaušanās neprātam. Pirmā īstā mīlestība un vieglas depresijas uzplūdi. Viss kā šahā un reālajā dzīvē, tādēļ ikviens laipni lūgts raibajā spēlē un gan jau arī savās nebūt ne melnbaltajās atmiņās.

"Lai arī dažādi kultūras projekti ļauj ikdienā izrakstīties krustu šķērsu, vēlme radīt brīvi lidojošu literāro tekstu laikam nav tik vienkārši apslāpējama," saka grāmatas autors. "Pilnīgs Šahs tapa iedvesmas brīžos un gribētos domāt, ka tas jūtams arī pašā garstāstā. Gadu tūkstošu mija bija īpašs brīdis ne tikai tiem, kuri tobrīd bija studējoši jaunieši. Latvija bija nonākusi krustcelēs starp skarbajiem deviņdesmitajiem un tūlīt, tūlīt sagaidāmo īsteno pievienošanos lielajai Eiropas saimei un attiecīgi Rietumu kultūrvidei. Šo pārmaiņu vēju dziesmas svilpoja ausīs ikvienam it visā, kas notika par un ap mums… Starp citu, grāmatā iešifrēta arī šaha partija, tādēļ to iespējams ne tikai izlasīt, bet arī izspēlēt."

Grāmatas vāka un iekšlapu dizainam izmantota mākslinieka Aivara Vilipsōna grafika Meitene. 

Kaspara Zaviļeiska pirmā grāmata ParaPops jeb rozā brilles Siguldā tika izdota izdevniecībā Latvijas Mediji 2018. gadā. Tas bija autobiogrāfisks garstāsts par deviņdesmitajiem gadiem Siguldā.

Garstāsts Pilnīgs Šahs pieejams grāmatnīcās, kā arī e-grāmatas formātā izdevniecības Zvaigzne ABC interneta lapā zvaigzne.lv.

Tikšanās ar grāmatas autoru Kasparu Zaviļeiski un autogrāfu stunda notiks piektdien, 7. augustā, no pulksten 12 līdz 14 izdevniecības Zvaigzne ABC jaunajā pop-up grāmatnīcā Blaumaņa ielā 5a (Blaumaņa un Tērbatas ielas stūrī), Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja