Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Izstādes Kultūras centros Imanta un Iļģuciems

Kultūras centros Imanta un Iļģuciems skatāmas četras jaunas izstādes: Aigara Tavkina izstāde Kargo kults, Pētera Līdakas izstāde Nereālisms, Valdorfskolas audzēkņu darbu izstāde Līnija. Forma. Krāsa. un izstāde No zelta fondiem.

 

Aigara Tavkina izstāde Kargo kults

Kultūras centra Imanta 1. stāvā līdz 24. jūnijam

Tēlnieka un scenogrāfa Aigara Tavkina iecienītākais materiāls ir metāls, kurā viņš izpauž savas radošās idejas dažādās tēlnieciskās formās. «Meistars perfekti pārzina dažādus metāla veidošanas un apstrādes tehnoloģiskos aspektus, katram darbam izvēloties atbilstošu motivāciju virsmas apstrādē. Autora kompozīcijas reflektē spēcīgi strukturētu tektonisku formu, kurā iešifrētais idejiskais motīvs risināts pārliecinoši savā asociatīvi tēlainajā dimensijā,» tā mākslinieku raksturo Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības katedras emeritētais profesors Bruno Strautiņš.

Izstādes darbos Tavkins ir izvēlējies strādāt ar dažādiem dzīvnieku tēliem, kas stilizēti ģeometriskā manierē, kā arī skatāmas dažas konceptuālas, saturiski ietilpīgas kompozīcijas, kas apcer aktuālas eksistenciālas tēmas. Tomēr autora rokrakstam piemīt ar izvēlēto materiālu kontrastējošs viegls, humoristisks stils.

 

Pētera Līdakas izstāde Nereālisms
Kultūras centra Imanta 2. stāvā līdz 24. jūnijam

Mākslinieks Pēteris Līdaka ar saviem darbiem uzbur nereālu pasauli, kurā valda krāsas, ģeometriskas formas un visu kompozīcijas elementu saspēle, līdzāspastāvēšana un, galvenokārt, pozitīva emocionālā noskaņa. Tā ir pasaule, kuru var vērot, tajā dzīvot vai garāmejot vairākkārt aplūkot, arvien saskatot ko jaunu, iepriekš nepamanītu. Tā ir dzīva vide, kurā viss mainās un virmo un ar to nekad nav gana. Mākslinieks aicina mūs izpētīt neatklātas teritorijas un iztēloties pasaules ārpus mūsu pašu telpas.

Kaut arī Pēteris Līdaka strādā ar abstraktām kompozīcijām gan divās, gan trīs dimensijās, šoreiz eksponētas lielformāta gleznas. Viņa darbi ietver metaforas un rada sirreālistisku noskaņu. Tas viss izstāstīts ar košiem krāsu laukumiem, līnijām, smalkām detaļām un virsmas faktūrām. Autors pats sevi definē kā sapņu inženieri un ceļotāju kosmosā, mākslā cenšas izpētīt un pārstāvēt dažādas lidojošu radību un objektu formas.

 

Valdorfskolas audzēkņu darbu izstāde Līnija. Forma. Krāsa.
Kultūras centrā Iļģuciems līdz 30. jūnijam

Izstāde ir Valdofskolas atvadas no Iļģuciema, jo no jaunā mācību gada skola pārceļas uz citām telpām. Rīgas Valdorfskolas audzēkņu izstāde Kultūras centrā Iļģuciems notiks jau trešo reizi. Šoreiz izstādītie darbi būs no vecāko klašu skolēnu vizuālās mākslas stundās apgūtās mācību vielas. Tajā redzēsim kā līnija pārtop dinamiskā kompozīcijā, veidojot telpas dziļumu un perspektīvu vai rotaļājoties izveido burtu rakstus. Ieaicinot radošajā darbā krāsu, līnija rada trīsdimensionālus objektus un apvienojas skaistos klusās dabas zīmējumos.

Izstādē eksponētie darbi izpildīti dažādās tehnikās – akvareļu un pasteļu gleznojumi, grafikas, aplikācijas un jauktas tehnikas. Tie pārstāv dažādus žanrus un stilus– kluso dabu, ainavu, burtu mācību, abstrakto mākslu un telpiskas projekcijas.

 

Izstāde No zelta fondiem
Kultūras centrā Iļģuciems līdz 29. jūnijam
Pārdaugavas kultūras apvienības Kultūras centrs Iļģuciems ir mājvieta vairākiem tautas lietišķās mākslas kolektīviem, kas ir kā kultūras centra asinsrite. Kolektīvi vairāku gadu desmitu garumā kopj latvju lietišķās mākslas tradīcijas, to vadītāji un dalībnieki ir šīs tradīcijas pārmantotāji un uzturētāji mūsdienās. Ar savu darbu viņi saglabā dažādās lietišķās mākslas jomas un padara tās pieejamas mūsdienu sabiedrībai.

Izstāde No zelta fondiem piedāvā ieskatu šajos darinājumos un izlases veidā iepazīstina ar studiju dalībnieku darbiem – adījumiem, pinumiem, austiem un tamborētiem izstrādājumiem, metālkalumiem un keramiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas kultūras centrs Iļģuciems, Lidoņu iela 27 k-2 un Kultūras centrs Imanta Anniņmuižas bulvāris 29

Kad?

1. jūnijs – 30. jūnijs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja