Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Kino Bize notiks Džima Džarmuša filmu Patersons un Gimme Danger dubultseanss

Sestdien, 18. martā, plkst. 20 kinoteātrī Kino Bize norisināsies dubultseanss, kurā tiks demonstrētas divas jaunākās Džima Džarmuša filmas – Gimme Danger un Patersons, informēja kinoteātra pārstāsāvis Māris Prombergs.

Savu pēdējo seansu uz kinoteātra Kino Bize ekrāna piedzīvos kinodarbs Gimme Danger, kas tiek dēvēts par mīlestības vēstuli vienai no visu laiku lieliskākajām rokgrupām The Stooges un tās līderim Igijam Popam. Tai sekos Džima Džarmuša jaunākais darbs Patersons, ar kuru režisors ir pierādījis, ka ikdienas rutīnas gaitas ir dzejas rindu vērtas.

Filma Gimme Danger ir jau trešais Džarmuša kinodarbs, kurā piedalījies mūziķis Igijs Pops. Biogrāfiskā filma vēsta par to, kā grupas spēcīgā un agresīvā mūzika uzspridzināja 1960. gadu beigu muzikālo ainavu, neatgriezeniski izmainot pankroka, garāžroka un smagā metāla vēsturi. Filmas preses konferencē Kannu kinofestivālā Igijs Pops atzinis, ka lielākoties filmā redzamajās ainās bijis "zem skābes".

Savukārt filmas Patersons galvenā varoņa dzīve ir vienkārša, bet tomēr romantiska - viņš ir autobusa vadītājs, kurš raksta dzeju, iedvesmojoties no dzirdētajām pasažieru sarunām un ikdienā piedzīvotā. Viņa ikdiena sastāv no darba, atpūtas pie alus kausa, pastaigām ar suni, un attiecībām ar mīļoto sievieti. Ikdienā nepamanīto mirkļu skaistums, nejaušas sakritības, kas ved pie nozīmīga rezultāta, un mūsdienu dzīves maģija – šīs visas ir Patersona iemīļotās tēmas, ko viņš apcer savā dzejā.

Starp abiem seansiem Kino Bize skatītājiem uzsauks vienu no Džima Džarmuša iecienītākajiem dzērieniem – sausu baltvīnu. Ieeja uz abiem seansiem 7,50 EUR, studentiem un senioriem 5,50 EUR.

Dienu iepriekš, piektdien, 17. martā no plkst. 18 kinoteātrī Kino Bize norisināsies dubultseanss sadarbībā ar kinoprojektu Spektrs. Tajā tiks piedāvāts vienā vakarā satikt divas pasaules kinozvaigznes tām neierastā, bet ļoti piestāvošā ampluā. Skarbie vīri Vigo Mortensens un Vinsents Kasels atklās skatītājiem savu emocionālo dabu filmās Kapteinis Fantastika (Oskara balvas nominācija Mortensenam par labāko vīrieša lomu) un Mans karalis (Cēzara balvas nominācija Kaselam par labāko vīrieša lomu). 

Biļetes nopērkamas kinoteātra Kino Bize kasē, kā arī iepriekšpārdošanā www.bezrindas.lv/lv/kino/kino-bize.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja