Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Splendid Palace atsāks kinoseansus ar 25 skatītājiem

No 19. maija kinoteātris Splendid Palace ierobežotā apjomā atsāks demonstrēt kino ekskluzīvos seansos – tikai ar 25 apmeklētājiem zālē, informēja kinoteātra pārstāvji.

Splendid Palace ir pirmais kinoteātris, kurš pēc atvieglojumu noteikšanas ārkārtējās situācijas laikā atsāks demonstrēt filmas. Vienīgais kinoteātris Rīgā, kurš noreaģējis uz labvēlīgo situācijas attīstību valstī, demonstrēs kino, vienlaikus ievērojot šobrīd noteiktos pulcēšanās ierobežojumus.

Pirmā izvēle filmu demonstrēšanā ir tām filmām, kuras bija skatītāju iecienītas un apmeklētas, kā arī tām, uz kurām veiksmīgi tika uzsākta biļešu tirdzniecība, bet kinoteātris nepaspēja tās demonstrēt.

Uz ekrāna būs redzama ilgi gaidītā oskarotās dienvidkorejiešu filmas Parazīts (2019) melnbaltā filmas autorversija. Melnā un baltā vizuālā sadursme uz ekrāna ne tikai izceļ varoņu kontrastu, bet arī atgriež skatītāju melnbaltās kino pasaules pārlaicīgumā, dodot iespēju to salīdzināt ar klasiskā kino paraugiem. Parazīts melnbaltā versija ir papildināta arī ar oriģinālajā, krāsu filmā neiekļautām ainām.

Skatītājus beidzot sasniegs šopavasar plānotās filmas Mis Dumpiniece (2020) pirmizrāde kinoteātrī Splendid Palace. Britu filma ir par 1970. gada skaistumkonkurssu Mis Pasaule, kas notiek Londonā, un to vada amerikāņu komiķis Bobs Houps. Jaunizveidotā Sieviešu atbrīvošanās kustība ieņem skatuvi un pārtrauc konkursa tiešraidi. Kad raidījums atsākas, rezultāti satriec visus – par Mis Pasauli pirmo reizi tiek kronēta melnādaina sieviete. Uz patiesiem notikumiem balstīts sensacionāls stāsts par drosmīgām sievietēm.

Tikai dažos seansos pie skatītājiem uz lielā ekrāna atgriezīsies Viestura Kairiša filma Pilsēta pie upes (2019). Būs iespēja noskatīties arī filmu Dzīves labākie gadi ar leģendārajiem aktieriem Anuki Emē un Žanu Luiju Trentiņjanu, uz kuru daudzi  jau bija nopirkuši biļetes un nebija iespējas šo filmu noskatīties.

Kinoseansi plānoti divas reizes dienā kinoteātra Mazajā zālē.

Plašāka informācija tīmekļa vietnē www.splendidpalace.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja