Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Teātris.zip atgriežas pie skatītājiem ar deviņām jaunām izrādēm

Raidījums un izrāžu ierakstu cikls Teātris.zip šoruden atgriežas pie Latvijas Televīzijas skatītājiem ar deviņām izrādēm, kas joprojām ir teātru repertuārā. Pirms izrādēm, kā ierasts, – tikšanās ar aktieriem un režisoriem raidījumos Teātris.zip. Ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu pēdējo gadu labākos iestudējumi skatāmi LTV1 ēterā un nedēļu pēc tam arī RePlay.lv arhīvā, informēja LTV komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte.

No 5. septembra sestdienās LTV1 skatītāji redzēs deviņas jaunas, teātros joprojām spēlētas izrādes. Savukārt raidījumos Teātris.zip gaidāmi pārsteidzoši viesi un jauna sadaļa.

Šī gada sezonu atklās Valmieras teātra izrādes. 5. septembrī plkst. 10.30 no rīta Teātris.zip bērniem ietvaros būs iespējams noskatīties Annas Brigaderes romāna Dievs. Daba. Darbs Valmieras teātra iestudējumu režisora Jāņa Znotiņa interpretācijā. Savukārt vakarā Ojārs Rubenis tiksies ar Valmieras teātra aktrisēm Inesi Ramuti un Māru Menniku, kā arī režisoru Mārtiņu Eihi, lai apspriestu vakara izrādi – Sanitas Reinsones Meža meitas par sievietēm, kas padomju laikā cerēja izcīnīt brīvu Latviju un dzīvoja mežā līdzās mežabrāļiem. 

12. septembrī būs vērojama Žana Anuija traģēdija Antigone Elmāra Seņkova režijā, kas joprojām tiek spēlēta Nacionālajā teātrī. Uz sarunu ar Ojāru Rubeni piekritis gan režisors Elmārs Seņkovs, gan titullomas atveidotāja Maija Doveika.

19. septembrī sekos smeldzīgā Dailes teātra drāma Visas viņas grāmatas ar Daini Grūbi un Esmeraldu Ermali galvenajās lomās.

Nākamajās sestdienās sekos Latvijas Leļļu teātra ekstravagantais Zelta zirgs pēc Raiņa lugas motīviem, Nacionālā teātra un režisora Vladislava Nastavševa kopdarbs – spāņu dzejnieka Federiko Garsijas Lorkas Asins kāzas, Knuta Hamsuna romāna Viktorija pārlikums Valmieras teātra versijā un Daugavpils teātra homēriskā komēdija Revidents Silagalā pēc Gogoļa lugas motīviem. Savukārt ciklu noslēgs Nacionālā teātra gandrīz mūzikls – Pētera Pētersona un Raimonda Paula izrāde Man 30 gadu ar Ditu Lūriņu galvenajā lomā.

Izrāžu un raidījumu cikla komanda šogad ir ierakstījusi trīs jaunas izrādes, no kurām viena – Valmieras Drāmas teātra jaunā aktieru kursa un režisores Indras Rogas izrāde Viktorija – LTV1 būs vērojama jau 10. oktobrī.

Kopš 2012. gada rudens cikla ietvaros LTV1 un LTV7 pārraidītas kopumā 203 izrādes – 145 vakara izrādes kopā ar raidījumu Teātris.zip un 58 dienas izrādes no teātriem visā Latvijā. Ierakstīta 151 Rīgas un reģionu teātru izrāde. Visbiežāk ierakstītas un pārraidītas Latvijas Nacionālā teātra un Dailes teātra izrādes. Tiem seko Valmieras un Jaunais Rīgas teātris.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja