Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baltijas pērles programmā iekļauta Džuzepes Kapotondi filma Rūsgani oranžā ķecerība

Festivāla Baltijas pērle kino programmā iekļauts režisora Džuzepes Kapotondi erotiskais trilleris Rūsgani oranžā ķecerība (The Burnt Orange Heresy) ar Miku Džegeru vienā no lomām, ar ko noslēdzās 76. Venēcijas kinofestivāls, informēja festivāla rīkotāji.

"Nekad neļaujiet dārgām lietām apslēpt savu vērtību," šī mākslas darbu tirgotāja izteiktā frāze iezīmē filmas Rūsgani oranžā ķecerība tēmu par subjektīvo attieksmi pret mākslu. 

Filma uzņemta Komo ezera krastos celtos krāšņos savrupnamos, kur izvietotas izcilu mākslinieku oriģinālas gleznas un antikvāras mēbeles no muzejiem. 

Skatītājam netiek dota iespēja garlaikoties, jo pastāvīgi jāseko līdzi kārtējiem sižeta pavērsieniem. Tas, kas no pirmā skatiena šķiet sagadīšanās vai joks, acu priekšā pārvēršas dramatiskā spēlē, kurā uz dzīvību un nāvi cīkstas godkāre un māksla, noziedzīgas ambīcijas un neīstenots talants.

Režisors Džuzepe Kapotondi izmanto negaidītus paņēmienus centienos izpētīt jautājumus, kas satrauc mūs visus. Ko var uzskatīt par mākslu? Kas ir tie cilvēki, kuri uztiepj mums savu viedokli un pelna sev iztiku uz mākslinieku radošās enerģijas rēķina?

Filmā filmējušies aktieri Kless Bangs (Kvadrāts, Drakula), Elizabete Debciki (Tenet, Vīrs no U.N.C.L.E, Lielais Getsbijs), kā arī The Rolling Stones solists Miks Džegers un divkārtējais Zelta globusa ieguvējs Donalds Sazerlends.

Džuzepes Kapotondi filma Rūsgani oranžā ķecerība (The Burnt Orange Heresy) tiks izrādīta tikai 11. oktobrī kinoteātrī Splendid Palace.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja