Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ditas Rietumas kino izlase: 26. VII - 2. VII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Karstās vasaras naktis

@@@

Režisors Elaidža Bainems. Lomās Timotijs Šalamē, Maika Monro u. c

Klimatiski superaktuāla filma! Tomēr tai ir vērts pievērst uzmanību ne tikai svelmes, bet arī tās aktiera – "karstā" un talantīgā Timotija Šalamē dēļ. 22 gadus vecais Timotijs Šalamē pasaules atpazīstamību un Oskara nomināciju ieguva pērn, pateicoties izsmalcinātajai, jutekliskajai drāmai Sauc mani savā vārdā. Karstās vasaras naktis ir daudz vienkāršāks produkts, taču jaunais aktieris ir arī šīs drāmas spēcīgākā kārts. Filmā pārliecina vide (darbība notiek 90. gadu sākumā) un narkotisko vīziju subjektivizācija, kas stilizēta 90. gadu kino tradīcijās.

 

Miljardieru klubs

@@@

Režisors Džeimss Koks. Lomās Kevins Speisijs, Emma Robertsa u. c. 

Visai intriģējošā, uz reāliem faktiem balstītā filma apliecina patiesību, ka liela nauda un sirsdsšķīsts godīgums neiet roku rokā. Filma, kuras darbība risinās 80. gados, izseko dažu jaunekļu šķietami reibinošajai karjerai: viņi kļūst par miljonu pavēlniekiem. Tikpat ātri viņiem nākas rēķināties ar savas afēras sekām. Vienā no galvenajām lomām ir izcils aktieris ar pamatīgi cietušu karjeru Kevins Speisijs. Šīs filmas veidotāji nepakļāvās vispārējai pērnā gada histērijai, kuras rezultātā Speisijs zaudēja darbu vairākos projektos, un turpināja sadarbību.

 

Neiespējamā misija

@@@

Režisors Kristofers Makverijs. Lomās Toms Krūzs, Rebeka Fērgusone u. c.

Sekmīgi turpinās Toma Krūza dārgums Neiespējamā misija. Filmas jaunākā (sestā) daļa Neiespējamā misija. Sekas Latvijas kinoteātros būs no 10. augusta. Līdz tam, vienā seansā 26. jūlijā, ir iespēja atsvaidzināt atmiņas par pašu pirmo šī kinoseriāla darbu – Braiena de Palmas režisēto 1996. gada filmu, kas aizsāka Neiespējamo misiju un aktiera Toma Krūza uzvaras gājienu. Braiens de Palma ir superprofesionālis, teju klasiķis, kuru savulaik pat mēdza dēvēt par Hičkoka (tātad – trilleru) tradīciju spožu turpinātāju XX gadsimta beigās Holivudā.

 

Latvijas filmas

Vasaras svelmē mazliet pierimis Latvijas filmu pirmizrāžu bums – līdz rudens sezonai, kurā vēl gaidāmas astoņu Latvijas simtgades filmu pirmizrādes, divas no tām būs pilnmetrāžas animācijas filmas, trīs – spēlfilmas. Rīgā joprojām var noskatīties dažas no programmas LV100 pavasara sezonas darbiem: gan filmu visai ģimenei – Vizmas Belševicas biogrāfisko motīvu caurvīto Billi, gan dokumentālo drāmu Mērijas ceļojums – niansētu vēstījumu par Latvijas vēsturi caur individuāla likteņa, muzejnieces Mērijas Grīnbergas dramatiskās pieredzes prizmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja