Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ditas Rietumas kino izlase: 31.X-7.XI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Nemirstīgie

@@@@

Režisore Ksenija Ohapkina 

Izskanējis Rīgas Starptautiskais kinofestivāls Riga IFF, kurā kronēti laureāti – labas filmas, ko vajadzētu rādīt kinoteātros arī pēc festivāla izskaņas. Igaunijas un Latvijas filma Nemirstīgie, ko veidojusi režisore Ksenija Ohapkina, ir saņēmusi labākās dokumentālās filmas balvu gan festivālā Karlovi Varos, gan Riga IFF sadaļā Artdocfest. Režisore fiksē neizdzēšamās totalitārisma pēdas cilvēku apziņā, uzvedībā un vidē – tālu Krievijas ziemeļos savulaik bijusi gulaga nometne. Totalitārisma gars ir klātesošs arī XXI gadsimtā jaunu cilvēku ikdienā.

 

Sonāte

Režisors Endrū Dezmonds. Lomās Freja Tinglija, Džeimss Folkners u. c. 

Helovīna noskaņās – Latvijā filmēta darba pirmizrāde. Sonāte tiecas atbilst šausmu filmu žanra likumiem. To uzņēmis Parīzē dzīvojošais britu režisors Endrū Dezmonds, kuram ir pamatīga pieredze reklāmu un klipu veidošanā. Latvijas studijai Tasse un operatoram Jānim Eglītim ir bijusi laba iespēja strādāt starptautiskā komandā un atrast Latvijā vidi, kurā izspēlēt stāstu par jaunu vijolnieci un viņas attiecībām ar tēvu un pagātnes rēgiem. Vai filma ir konkurētspējīga ar Holivudas šausmu žanra produktiem – tas jau ir cits jautājums.

 

Zelta cimds

@@@@

Režisors Fatihs Akins. Lomās Jonass Daslers, Katja Štute u. c.

Provokatīva filma, kas var izsaukt aktīvu nepatiku un riebumu, liekot uzdot jautājumu – kāpēc? Kāpēc Vācijas režisoram Fatiham Akinam ienācis prātā uzņemt profesionāli virtuozu un šermuļus raisošu darbu par reālu sērijslepkavu Fricu Honku, kurš darbojies Hamburgā XX gs. 70. gados, krogā Zelta cimds iepazīstoties ar sagurušām ielasmeitām – profesijas veterānēm, kuras pēcāk ņēmušas vardarbīgu galu slepkavas bēniņu dzīvoklī. Briesmu objekts ir nevis fantāzijas diedzēts tēls, bet gan reāls varmāka – deģenerācijas un kompleksu murskulis.

 

Terminators. Tumšais liktenis

@@@

Režisors Tims Millers. Lomās Arnolds Švarcenegers, Makenzija Deivisa u. c.

 Augstas raudzes Holivudas produkts, kuru producējis viens no komerciāli veiksmīgākajiem ASV kinoindustrijas darboņiem Džeimss Kamerons. Protams, kārtējā ķeršanās pie Terminatora – 80. gadu lielākā grāvēja – tēmas ir komerciālu interešu pamatota. Jau piektais šīs sērijas produkts ir radījis iespēju atgriezties uz ekrāna aktrisei Lindai Hamiltonei, kura bija viena no 1984. gada un 1991. gada Terminatora sejām. Holivudas kontekstā lielbudžeta filma, kurā viena no galvenajām lomām ir uzticēta dāmai briedumā, ir teju izņēmums, kas pelnījis uzslavas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja