Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ditas Rietumas kino izlase: 5.X - 12.X

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Hempsteda @@@

Režisors Džoels Hopkinss. Lomās Daiena Kītone, Brendans Glīsons u. c.

Filma ar Vudija Allena kādreizējo mūzu Daienu Kītoni un kolorīto britu aktieri Brendanu Glīsonu galvenajās lomās ir domāta nobriedušam skatītājam. Šī melodrāma cenšas pārliecināt, ka jūtu un mīlestības brīnums var pārsteigt visnegaidītākajās situācijās un vecumā. Viņa ir amerikāņu atraitne Anglijā, viņš – vientuļnieks un dīvainis, kurš iesaistās cīņā par tiesībām uz savu kaktiņu zemes – to pašu, ko nolūkojuši ietekmīgi investori. Filma, kurā gan neatradīsiet neko īpaši oriģinālu, piedāvā nekaitīgu, nedaudz vecmodīgu romantikas devu.

 

Parīze pagaidīs @@@

Režisore Eleanora Kopola. Lomās Daiena Leina, Aleks Boldvins, Arno Viārs u. c. 

Unikāls notikums: Eleanorai Kopolai ir 81 gads, un šī ir viņas debija režijā – filma, kas visdrīzāk atspoguļo pašas Eleanoras pieredzi. Aizņemta kino biznesa magnāta (Aleks Boldvins) sieva (Daiena Leina) kopā ar vīra biznesa partneri francūzi dodas ceļā no Kannu festivāla uz Parīzi, iepazīdama Francijas garšas, smaržas un aizdomādamās par tēmu, kas tad īsti ir – vai nav – laimīga laulība. Eleanora Kopola ir Frānsisa Forda Kopolas sieva un Sofijas Kopolas māte. Parīze pagaidīs nebūt nav slikta romantiska melodrāma.

 

Pa asmeni skrejošais 2049 @@@@

Režisors Deniss Vilnēvs. Lomās Harisons Ford s, Raiens Goslings, Robina Raita, Deivs Bautista, Silvija Huksa.

Viena no spēcīgākajām aktuālajām filmām, kas vienlaikus ir gan oriģināls piedāvājums antiutopijas un fantastikas žanrā, gan cieņpilns veltījums Ridlija Skota 1982. gada filmai Pa naža asmeni skrejošais. Filmu uzņēmis viens no pazīstamākajiem Kanādas režisoriem Deniss Vilnēvs, tās izsmalcināto vizuālo veidolu radījis Rodžers Dīkinss – ģeniāls operators, kurš sadarbojies ar brāļiem Koeniem. Filma nenomāc ar pārspīlētiem datortehnoloģijas brīnumiem – tie lietoti mērķtiecīgi un pakārtoti filmas jēgai.

 

Cita sieviete @@@

Režisors Martēns Provo. Lomās Katrīna Denēva, Katrīna Fro, Olivjē Gurmē, Kventins Dolmērs, Milena Demonžo, Polīna Etjēna. 

Pamazām kinoteātru repertuārā parādās filmas, kas nesen tika demonstrētas Rīgā notikušajos kinofestivālos. Melodrāma Cita sieviete ar Katrīnu Denēvu galvenajā lomā nesatricina ar īpašām atklāsmēm, tā pārstāv Eiropas vitālāko kinematogrāfiju – franču kino. Gadā Francijā tiek uzņemts apmēram 250 spēlfilmu, un parasti dažās no tām ir redzama Katrīna Denēva. Šajā darbā viņa spēlē partnerībā ar Katrīnu Fro. Abas varones, kuras satikušās pēc ilgiem gadiem, saista jau miris vīrietis: vienai viņš bija tēvs, otrai – mīļākais. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja