Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jaunos filmu veidotājus aicina pieteikties īsfilmu konkursam un saņemt finansējumu

No šodienas līdz 31. oktobrim jaunie filmu veidotāji no Latvijas aicināti pieteikt savu īsfilmas ideju konkursam un, uzvaras gadījumā izrādīt savu darbu skatītājiem visā Eiropā. Pieci konkursa uzvarētāji katrs saņems 7500 eiro lielu finansējumu un Eiropas vadošo režisoru padomu savas radošās ieceres īstenošanai filmu veidošanas procesā, informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Šinkarjova.

Jauno filmu veidotāju konkurss notiek Eiropas Komisijas īstenotās informatīvās kampaņas #EUandME ietvaros. Tā mērķis ir rosināt jauniešus pievērst uzmanību un radošā veidā atklāt ES sniegtās iespējas kādā no piecām tēmām – digitālā vide, mobilitātes iespējas, uzņēmējdarbības iemaņas, ilgtspēja un tiesības.

"Katra izdevība strādāt kopā ar jomas profesionāļiem, mācīties no viņiem, paplašināt pasaules skatījumu un izkopt savu stilu, ir iespēja, ko jaunajiem filmu veidotājiem vajadzētu izmantot. Konkurence pasaules kino industrijā ir lielāka nekā jebkad, gan pretendējot uz projekta finansējumu, gan auditorijas uzmanību. Tādēļ #EUandME filmu konkurss ir divtik vērtīgs. Laureātu filmas redzēs plaša Eiropas auditorija un kino eksperti, kas jaunajiem talantiem sniegs atspēriena punktu turpmākajā karjerā," jauniešus piedalīties konkursā aicina režisore, Lielā Kristapa balvas laureāte Adriana Roze.

Jauno filmu veidotāju konkursā piedalīties var jaunieši ar pieredzi video sižetu un kino uzņemšanā, kas ir sasnieguši 18 gadu vecumu un nav vecāki par 35 gadiem. Konkursa žūrijai jāiesniedz īsfilmas idejas apraksts un īss video, kas raksturo jaunieša radošo ieceri. Iesniegtos darbus vērtēs pieci pazīstami Eiropas kino režisori, atlasot 10 finālistus — pa diviem pretendentiem katrā no piecām iepriekš minētajām tēmām. Uzvarētājs tiks noteikts publiskā tiešsaistes balsojumā 2019. gada janvārī.

Informācija par konkursu un noteikumi: https://europa.eu/euandme/lv/yfc/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja