Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kinoteātrī Kino Bize norisināsies Alfreda Hičkoka filmu retrospektīva

Spriedze un terors, mazliet noslēpumainības un romantikas būs redzams Alfreda Hičkoka filmu retrospektīvā no 7. līdz 12. decembrim kinoteātrī Kino Bize. Atzīmējot viena no nozīmīgāko režisoru kino vēsturē 120 gadu jubileju, kā arī kinoteātra Kino Bize septīto gadadienu, nedēļas garumā vienā seansā varēs noskatīties astoņas Alfreda Hičkoka filmas. Retrospektīva sāksies 7. decembrī plkst. 19.30 ar filmas Psiho kinoseansu, informēja kinoteātra pārstāvji.

Ar unikālu izjūtu un talantu veidot spraigas kino epizodes ir grūti aptvert, cik daudz patiesu meistardarbu Alfreds Hičkoks ir spējis radīt. Filmas, kuras var skatīt arvien no jauna, dažkārt atklājot jaunu kadrējumu vai vēlreiz pārdzīvojot ar trauksmi, humoru vai bailēm piesātinātos stāstus. Hičkoks vairāku desmitgažu laikā spēja ne vien pielāgoties mainīgajām mākslinieciskajām vēsmām, bet arī ietekmēt visu populārā kino kultūru. Viņa ietekme ir visuresoša, sniedzoties līdz kino radīšanas procesiem pāri jebkurām ģeopolitiskām robežām un jebkurā laika posmā.

Hičkoks, dzimis 1899. gadā Londonas austrumu daļā un slavenākos darbus veidojis ASV, vienmēr kino uzņemšanu ir uztvēris kā sadarbībā balstītu industriju. Intervijās un balvu saņemšanās uzsvēris savas sievas un ilggadējās montāžas režisores Almas Reviles nozīmi veiksmīgam darbam. Tāpat viņa filmās var vērot attiecīgā laika modes dizaineru tērpus, klausīties neaizmirstamās skaņu režisoru melodijās un baudīt neatkārtojamus Kerija Grānta, Ingrīdas Bergmanes, Greisas Kellijas un Gregorija Peka lomu atveidojumus.

Sestdien, 7. decembrī, Alfreda Hičkoka retrospektīvu kinoteātrī Kino Bize atklās ar filmu Psiho, ko mēdz atzīmēt kā modernā šausmu kino aizsākumu, lai gan pats Hičkoks vairāk bija ieinteresēts spriedzē un suģistējošajā terorā pirms gaidāmā nozieguma, nevis pašā notikumā un ar to saistītajās šausmās. Programmā kopumā būs skatāmas astoņas filmas, kuru starpā krimināldrāma Svešinieki vilcienā, uz ko Mārtins Skorsēze vairākkārt atsaucas intervijās un rakstos, Sliktā slava, kas ir vairāku kinokritiķu sarakstos iecienītākā filma, Vertigo, kas tika atzīta par visu laiku labāko filmu, kā arī Šaubu ēna, ko Hičkoks izcēlis kā savu mīļāko no uzņemtajām filmām.

Filmas tiks demonstrētas angļu valodā ar subtitriem angļu valodā.

Ieeja uz retrospektīvas seansiem bez maksas.

Plašāka informācija par norisi un seansu laikiem www.kinobize.lv.

Aicinām skatītājus rezervēt sev vietu, rakstot uz e-pastu: [email protected]

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja