Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kuldīgā notiks piektais Dizaina filmu festivāls

Piekto gadu pēc kārtas, 2. un. 3. jūnijā Kuldīgā notiks Dizaina filmu festivāls, kurā varēs baudītu labāko jauno kino, kas veltīts dizaina un mākslas tēmām un dzīvesstāstiem, kā arī apmeklētu vairāku izstāžu atklāšanu, informēja festivāla organizators Māris Prombergs.

Dizaina filmu festivāls kā ierasts apskatīs ar dizainu saistītas tēmas dažādu mākslas jomu kontekstā. Filmu seansus kino izrādīšanas vietās iekštelpās un brīvdabā papildinās tematiskas lekcijas, radošās darbnīcas un izstādes. Dizaina filmu festivāla programmā būs iekļauts jaunākais kino no visas pasaules, tostarp stāsts par simtiem gleznotāju Ķīnas pilsētā, kas reproducē Van Goga slavenākos gleznojumus, mēnesi garš unikāls ieskats monumentālā Londonas mākslas centra Bārbikana aizkulisēs, spriedzi pārsātinātas nedēļas kopā ar ikgadējās Ņujorkas Metropoles mākslas muzeja izstādes rīkotājiem, kas kļuvis par vienu no visgaidītākajiem notikumiem Ņujorkā un ko visā savā krāšņumā atklāj popdīva Rianna. Divos vakara brīvdabas seansos varēs sekot līdzi slavenā dizainera Stefana Sagmeistera (Stefan Sagmeister) egocentriskiem, bet visnotaļ mākslinieciskiem un komiskiem laimes meklējumiem, kā arī Džoija Skagsa (Joey Skaggs) spējai vairāku dekāžu garumā izjokot plašāku sabiedrību un medijus ASV. Šogad atsevišķā programmā būs apkopotas arī īsfilmas no Latvijas.

Šī gada Dizaina filmu festivāla grafiskā identitāte ir izstrādāta sadarbībā ar dizaineri Ievu Balodi, kas paralēli dizaina darbiem rīko eksperimentālā kino seansus, lekcijas un darbnīcas, kā arī kopā ar citiem interesentiem ir nodibinājusi Baltijas analogā kino biedrību. Pavasara sākumā Ieva sarīkoja pirmo Eksperimentālā kino festivālu Process.

Filmu programma būs kā daļa no plašākas pasākumu programmas. Nedēļu pirms Dizaina filmu festivāla Kuldīgā 25. un 26. maijā norisināsies vasaras skola Māksla pārdot mākslu, kurā piedalīsies lektori Ilze Žeivate (Galerija XO), Voldemārs Dūdums, Raimonds Kalējs (LMA) un dramaturgs, režisors Lauris Gundars.

Savukārt 2. un 3. jūnijā Kuldīgas Mākslas namā un Kuldīgas Mākslinieku rezidencē tiks atklātas trīs izstādes – Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības bakalauru darbu izstāde, Glezniecības rezidences izstāde, Ievas Maurītes personālizstāde.

Dizaina filmu festivāla programma tiks demonstrēta Kuldīgas Mākslinieku rezidences ierīkotajā kinozālē (ieejas maksa 2,50 Eur), bet brīvdabas seansi bez maksas norisināsies Pils parka kinoteātrī Goldingen Knight Cinema. Filmas būs skatāmas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un angļu valodās.

Dizaina filmu festivāla jaunumiem un precīzākai programmai sekojiet Dizaina filmu festivāla Facebook lapā un kinoteātra Kino Bize mājas lapā: www.kinobize.lv

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas: www.bezrindas.lv/lv/kino/kino-bize.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja