Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Televīzija demonstrēs 15 dokumentālu īsfilmu ciklu 2018. Latvijas hronika

No 11. septembra otrdienās, plkst. 22.05 Latvijas Televīzijas 1 (LTV) ēterā būs vērojams 15 dokumentālu īsfilmu cikls 2018. Latvijas hronika, katru no filmām veido cits režisors, vērojot valsts simtgades gadu no vienkārša cilvēka prizmas, informēja LTV komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte.

Pēc visu īsfilmu uzņemšanas materiāli no tām tiks izmantoti, veidojot lielfilmu, tādējādi radot īpatnu Latvijas simtgades notikumu karti.

Īsfilmas soli pa solim atklās valsts simtgades kopīgo stāstu. Tomēr – ne runājot par īpašiem notikumiem, bet ielūkojoties simtgades norisēs konkrēta cilvēka acīm, jo Latvijas tapšanas centrā vienmēr ir bijis cilvēks. Kāds, kurš piedalās Dziesmu un deju svētkos, kāds kurš gaida lielo lozi Simtgades loterijā – šie cilvēki ir daļa no Latvijas hronikas.

11. septembrī īsfilmu ciklu atklās Lindas Oltes dokumentālais stāsts Nepieradinātās dvēseles Orsī muzejā. Tā centrā ir Parīzes skolas direktors Bruno Davio, kurš ar Parīzes latviešu kori Latve šogad piedalījās Dziesmu un deju svētkos. 18. septembrī būs vērojama režisora Renāra Vimbas īsfilma Latviešu diaspora Baškīrijā, kas sekos meitenei, kura darbojas folkloras grupā, savukārt 25. septembrī režisora Andreja Verhoustinska īsfimas Jūra centrā būs hidrobologs Andris Andrušaitis un simtgades notikums Piektrastes tīrrade.

Šīm īsfilmām sekos režisoru Pjotra Karpuhina, Kristas Burānes, Ivara Zviedra, Adrianas Rozes, Paula Ķestera, Ivo Brieža, Ineses Kļavas, Sandija Semjonova, Uģa Oltes, Kaspara Gobas, Matīsa un Reiņa Spaiļu īsfilmas. Katra no tām ir tikai 13 minūtes gara. Projekta beigās, izmantojot arī īsfilmu režisoru darbu, tiks izveidota lielfilma, kuras režisors būs Dainis Kļava.

Paralēli īsfilmām ēterā, sabiedrisko mediju portālā LSM.lv būs atrodams katras filmas režisora apraksts par to, kas palicis aiz kadra un fakti par filmu. Savukārt LTV Youtube kontā un REPLAY.lv Facebook kontā būs atrodamas projekta ietvaros tapuši video blogi. Neparasts tandēms – režisors Pēteris Krilovs un radio Pieci.lv balss Aleksis Vilciņš – šajās īsajās interneta videi paredzētajās epizodēs apspriedīs simtgades notikumus un savas personīgās pieredzes kontekstu pagātnē un arī nākotnē dažādu tēmu ietvaros – runājot par valsti, turību, zināšanām, zemi, pilsētām, sportu, veselību, kino un citām.

Dokumentālo īsfilmu ciklu veido VFS Films, producents – Uldis Cekulis.

Projektu īsteno Latvijas Televīzija sadarbībā ar Nacionālo Kino centru un Latvijas Republikas Kultūras ministrijas Simtgades biroju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja