Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Televīzijā varēs noskatīties jaunākās Latvijā veidotās filmas

Valsts svētku nedēļas laikā Tet vienuviet aicina noskatīties jaunākās Latvijā veidotās filmas, kas pašlaik tiek rādītas arī kinoteātros, – Māsas un Upurga, kā arī citas iemīļotas un jau par klasiku kļuvušas latviešu filmas – tās visas ir pieejamas izklaides platformā Tet TV+ sadaļā Latviešu filmas.

Svētku noskaņu katra mājā papildinās Jāņa Šipkēvica sirsnīgā koncerta Shipsea. Apgaismo mani video ieraksts un audiovizuālais tautas deju koncertuzvedums Ausa saule pār Latviju, kurā iesaistījušies dalībnieki no teju visas Latvijas. Savukārt televīzijas kanālos 360 TV un STV Pirmā! svētku nedēļā tiks demonstrēti sirsnīgi un patriotiski raidījumi ar sabiedrībā iemīļotām personībām un aizraujošiem notikumiem.

Lai iedzīvotājiem sniegtu iespēju izbaudīt maksimāli daudz vietējā televīzijas satura, pastāvīgi tiek papildināta izklaides platformas Tet TV+ īpašā sadaļa Latviešu filmas. Tajā atrodamas gan leģendāras mākslas filmas ar izciliem aktieriem un patriotiskiem notikumiem – Dvēseļu putenis, Cilvēka bērns, Pie bagātās kundzes, Baiga vasara, Rīga sargi, Likteņdzirnas, Tās dullās Paulīnes dēļ un citas – gan arī pēdējos gados tapušas skatītāju novērtētas vietējo režisoru filmas ar labākajiem latviešu aktieriem – Tēvs nakts, Melānijas hronika, Gads pirms kara, Bedre, Oļegs, Jelgava ‘94 un citas. Īpašu noskaņu šajā laikā var radīt arī aizraujoši vietējie seriāli. Piemēram, pēc populārās grāmatas Anna no Zaļajiem jumtiem motīviem tapušais vēsturiskais seriāls visai ģimenei Anna no Zaļkalniem, kas īpaši pielāgots Latvijas videi un vēsturei 19. gadsimta beigās. Savukārt vēsturiskā daudzsēriju filma Emīlija. Latvijas preses karaliene stāsta par Jaunāko ziņu un Atpūtas izdevēju Emīliju Benjamiņu, kuras personība, bagātība un traģiskais liktenis ir kļuvuši par Latvijas vēstures leģendu. Patriotisma stiprināšanai un svētku sajūtu radīšanai lielāko daļu no latviešu filmām un seriāliem var skatīties visa ģimene kopā.

Aktrises un režisores Elitas Kļaviņas dokumentālā filma Iļģuciema māsas, kas skatītāju vērtējumam būs pieejama no 10. novembra, ir stāsts par sievietēm, kuras vieno skarbas atmiņas par ģimenē piedzīvotu vardarbību, līdzcilvēku vienaldzību un vainas apziņu. Filmas darbība notiek Iļģuciema sieviešu cietumā, kur ieslodzītās sievietes, teātra studijā kopā ar profesionāliem aktieriem iestudējot Antona Čehova lugu Trīs māsas, atklāj savus skaudros dzīvesstāstus un stāsta par cerībām un ilgām pēc cilvēcīgas attieksmes ārpus cietuma mūriem.

Tikko iznākusī un skatītāju jau iemīļotā spēlfilma Māsas ir sociāla ģimenes drāma par bērnunamā uzaugušām māsām Anastasiju un Diānu, kurām rodas iespēja tikt adoptētām amerikāņu ģimenē. Filmas galvenā varone ir dumpinieciskā Anastasija, kura ir pārliecināta, ka viņai nekādi adoptētāji nav vajadzīgi. Kad meitene uzzina savas bioloģiskās mātes Allas atrašanās vietu, Anastasija nolemj darīt visu, lai atjaunotu kontaktu un iemantotu mammas mīlestību. Filmu ar Elitu Kļaviņu, Ivetu Poli, Emmu Skirmanti, Gerdu Aljēnu un Katrīnu Krēsliņu galvenajās lomās var skatīties no 11. novembra.

No 17. novembra skatāms Jāņa Šipkēvica dzimšanas dienas koncertieraksts Shipsea. Apgaismo mani, kas uzņemts Dailes teātrī. Koncertā pirmajā daļā ir dzirdams personīgais, pieredzes stāstos un notikumos balstītais jaunais Shipsea albums Apgaismo mani. Otrā daļa ir Jāņa Šipkēvica muzikālās dzīves laikā piedzīvotais un radītais – no kosmiskajiem pirmsākumiem līdz pat Instrumentiem un draudzībām, kas papildinājušas un piepildījušas muzikālo ceļojumu. Koncertā viesojas Cosmos, Reinis Sējāns, Aminata, Māra Upmane-Holšteine, kā arī citi ļoti īpaši draugi un talanti. Shipsea sastāva kodols – Miķelis Putniņš (ģitāras, balss), Kārlis Josts (bass, balss), Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti), kā arī dziedātājas Gabriēla Zvaigznīte, Una Daniela Aizgale un stīgu kvartets.

Audiovizuālo tautas deju koncertuzvedumu Ausa saule pār Latviju televīzijas ekrānos var izdzīvot no 17. novembra. 2020. gadā radītajā deju kolektīvu priekšnesumā, kurā Latviju dejā ietērpj no Ludzas līdz Grobiņai pulcēja ap 160 dalībnieku. Viņi izdejo latviešu skatuviskās tautas dejas vairākās Latvijas vietās – Cēsīs, Āraišos, Jelgavā, Rundālē, Ludzā, Liepājā, Bernātos, Grobiņā, Carnikavā un Rīgā. Koncerta ierakstā sabiedrībā zināmas personības – Lolita Ritmane, Guntars Račs, Māris Muktupāvels, Jūlija Brauere, Andris Freidenfelds, Katrīna Dimanta, Olga Dreģe, Emīls Balceris, Nora Ikstena un Dzintars Dreibergs – dalās pārdomās par to, kas viņus iedvesmo Latvijā un ko nozīmē būt latvietim.

Vienlaikus ar izrādīšanu kinoteātros tikai izklaides platformā Tet TV+ var noskatīties filmu Upurga. Pedantisks piedzīvojumu gids Andrejs mežonīgas pierobežas upes ielejā pazaudē savu māsu un viņas komandu – filmēšanas grupu, kas tur ieradusies filmēt veģetāro desiņu reklāmu. Taču piedzīvojums noiet greizi, kad filmēšanas grupa pēkšņi pazūd. Lai viņus glābtu, Andrejam nākas vienatnē doties dziļi noslēpumainā dabas pasaulē, kur sagaida cīņa gan ar ārējiem spēkiem, gan paša iekšējo trauksmi. Viņš nezina, ka šajā ielejā rudeņos uzplaukst dabas parādība, no kuras neprātīgā spēka nav pasargāti pat vietējie. Atrast pazaudēto nebūs viegli, un drīz vien Andrejs uzzinās – kas meklē, tas pazūd!

Vienīgā sarunu šova sievietēm Kad viņas satiekas dāmas Valsts svētku nedēļā uz satikšanos aicinājušas patiesi iedvesmojošus viesus, ar kuriem varam lepoties. Parabobslejiste Annija Kļaviņa iedvesmo ar savu drosmi tikt pāri grūtībām pēc traģiskas autoavārijas, pēc kuras viņa vairs nevar staigāt. Annijas ceļš nav bijis viegls, viņa saskārusies ar savu tuvāko draugu nodevību, pat novēršanos, taču ir aplaimota ar skaistu mīlestību. Arī Dailes teātra direktors un aktieris Juris Žagars iedvesmo ar savu talantu un atklātību. J. Žagars dalīsies, kā ticis pāri brāļa zaudējumam un cik grūti ir pieņemt pretrunīgi vērtētus lēmumus, esot Dailes teātra direktora krēslā. Tikmēr TV spēles SuperBingo vadītāja Krista Zvirgzdiņa ļausies atklātām sarunām par pikantām tēmām. To visu aicinām skatīties 15. novembrī plkst. 21.00 televīzijā sievietēm STV Pirmā!

Lai paldies vārdi izskan skaļi, raidījumā Pasaki to skaļi 16. novembrī plkst. 21.05 televīzijas kanālā 360TV viesosies mūziķi Ieva Akurātere un Juris Kulakovs. Grūti iedomāties atbilstošākus un patriotiskākus viesus valsts svētku nedēļai. Ieva Akurātere ir ne tikai latvietības simbols, bet arī zinām viņu kā vienlaikus trauslu, spēcīgu, un ļoti sievišķīgu sievieti. Ieva ļoti atklātā sarunā pastāstīs par savu tēvu, kuru apzinātā vecumā tā arī nav satikusi, un tikai pēc viņa nāves uzzinājusi, ka viņš vienmēr līdzi nēsājis viņas fotogrāfiju. Atklāsies arī aizkustinošs stāsts, kā pie viņas un dēla atgriezies Ievas vīrs. Savukārt Juris Kulakovs atzīs, ka jūtas pagodināts, ka viņiem ar Ievu ir izdevies stiprināt tautas garu un jūt cilvēku novērtējumu par to. Šobrīd viņš ir laimīgs un iemīlējies, taču dzīve ne vienmēr bijusi tik gluda. Tiekamies trešdien, kad kopīgi svinēsim valsts dzimšanas dienu lieliskā, patriotiskā un ļoti humoru mīlošā kompānijā.

Raidījumā Vakariņš ar savējiem trīs ģimenes klās baltos galdautus, rādīs visu, kas simbolizē dzimtenes mīlestību, un viesos uzņems TV personību Baibu Sipenieci-Gavari, tautā iemīļoto aktrisi Mirdzu Martinsoni un mūziķi Lauri Reiniku. Pirmajā vakariņā trijotne dosies uz Pārolaini, kur viņus ciemos uzņems burvīga daudzbērnu ģimene – Normunds ar Ilzi un četriem bērniem. Tālāk ceļš vedīs pie peldošās pirtiņas saimnieka Kalvja ar līgavu Janu un meitiņu Astrīdu. Slavenības pie sevis uzņems arī rīdziniece Loreta kopā ar meitu Ketiju. Kura no slavenībām nedēļas ballītes tūres izskaņā viesus uzņems pie sevis, ļaujot Latvijas ģimenēm justies kā savējiem? To varēs noskaidrot šovā Vakariņš ar savējiem no 14. novembra līdz 17. novembrim plkst. 19.20 kanālā 360TV un internetā 1188 Play.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja