Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Velo, kino un cilpas visā pasaulē. Festivāls Kino pedālis šogad aicina uz īpašu tiešsaistes spēli

Velo kino festivāls Kino pedālis šogad svin piecu gadu jubileju un norisināsies distancēti, ar tiešsaistes spēles palīdzību. Protams, tas ir Covid-19 iespaidā, taču šāds formāts pirmo reizi ļauj festivālam notikt jebkurā vietā visā pasaulē, ne tikai Valmierā, kā bija ierasts līdz šim.

Festivāla dalībnieki parasti kopīgi brauc ar velosipēdu un kopīgi skatās kino dažādās Valmieras vietās. Šogad kino sadaļa katram Kino pedāļa fanam būs jāorganizē pašam savās mājās, savukārt festivāla aktīvajai daļai rīkotāji ir atraduši drošu un arī aizraujošu risinājumu. Šosestdien, 9. maijā, ikviens aicināts iesaistīties tiešsaistes spēlē Cilpojam kopā ar Kino pedāli, dodoties ar velosipēdu paša izvēlētā maršrutā Latvijā vai jebkur citur pasaulē, ceļā atbildot uz spēles jautājumiem un izpildot tās uzdevumus. Spēle būs pieejama lietotnē Loquiz, un to radījis aktīvās atpūtas uzņēmums Eži, kas, starp citu, ir arī festivāla Kino pedālis idejas autors un īstenotājs kopā ar Valmieras pašvaldību.

Cilpošana ir jaunums, ko Eži jau sekmīgi iemēģinājuši maija svētku laikā. Turpmāk ik sestdienu plkst. 12 lietotnē Loquiz tiks piedāvāta kāda jauna tematiskā spēle, kas darbosies visu nedēļas nogali. Šonedēļ Kino pedālim veltīto spēli, pateicoties Valmieras pašvaldības atbalstam, ikviens varēs izspēlēt bez maksas, savukārt citas Loquiz pieejamās spēles ir izcilpojamas, iegādājoties pieejas kodu vietnē Bezrindas.lv. Lietotne bez maksas iegūstama App Store un Google Play.

Festivāla Kino pedālis dalībniekiem lietotnē tiks piedāvātas divas spēles: Ģimeņu pedālis (10 km) un Puspedālis (20 km). Spēlētāji aicināti apdomāt un paši nospraust sev maršrutu attiecīgā garumā. Kā norāda Liena Kreišmane no festivāla rīkotāju komandas, ieteicams braukt ar velosipēdu, taču spēli pilnīgi droši var spēlēt arī nūjotāji un kājāmgājēji. Festivāla atklāšanas brīdī tiešraidē 9. maijā plkst. 12 Kino pedāļa profilā Facebook tiks atklāti kodi, lai Loquiz lietotnē piekļūtu izvēlētajai spēlei. "Jūs sāksiet braukt (iet, skriet), bet lietotne ik pa 0,5–1 km dos jautājumus vai uzdevumus, kas saistīti ar velo, kino, aktīvu dzīvesveidu un jautru dzīvošanu," skaidro L. Kreišmane un piebilst, ka uzdevumi ir pielāgoti distancēm – piemēram, Ģimeņu pedālī tie būs pa spēkam arī bērniem. Katri četri jautājumi veidos cilpu, bet pareizās atbildes būs jāliek lietā, lai atbildētu uz cilpu noslēdzošo, piekto jautājumu.

"Cilpošanas spēle nav uz ātrumu, tā ir par prieku un lai būtu interesantāk pabūt dabā. Visi festivāla atklāšanas tiešraidē reģistrējušies dalībnieki piedalīsies balvu loterijā," atklāj L. Kreišmane. Viņa arī atgādina, ka galvenais šogad ir drošība: cilpojiet tikai kopā ar mājiniekiem, nedrūzmējieties, ievērojiet satiksmes noteikumus un citiem Kino pedāļa dalībniekiem pamājiet no 2 m atstatuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja