Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Video: Prāta vētra piedalās igauņu kinofilmā Ēriks Akmenssirds

Pagājušā nedēļas nogalē Igaunijā nākusi klajā piedzīvojumu filma visai ģimenei Ēriks Akmenssirds (Erik Kivisüda), kurā pirāta lomā piedalās Renārs Kaupers, bet par filmas tituldziesmu izvēlēta Prāta vētras dziesma angļu valodā Alive Again, informēja grupas pārstāvji.

Filma igauņu režisora Ilmāra Rāga (Ilmar Raagi) vadībā ir Igaunijas, Luksemburgas, Ukrainas, Lietuvas, Somijas un Latvijas kopražojums.

Piedāvājumu pievienoties Ērika Akmenssirds veidošanā izteica latviešu producents Roberts Vinovskis (Studija Lokomotīve), līdz ar ideju par mūzikas komponēšanu Renāram Kauperam piedāvājot arī pirāta lomu. Kaupers filmā atveido modernu pirātu vārdā Versače. Lai iejustos tēlā, Renārs pat nokrāsoja blondus matus. "Man ļoti patika filmēšanas process, īpaši atveidojot tik ekscentrisku un kolorītu tēlu kā Versače! Mums bija arī liels gods un privilēģija radīt dziesmu tik pārsteidzošai fantāziju filmai. Pie dziesmas strādājām visi kopā un pieaicinājām arī mūsu zviedru producentu Povelu Olsonu (Povel Olsson). Protams, konsultējāmies arī ar režisoru Ilmāru, lai dziesma būtu romantiska un aizkustinoša un atspoguļotu filmas vēstījumu, cik svarīgs ir drauga atbalsts grūtos brīžos," par kino pieredzi stāsta Renārs Kaupers.

Dziesmas Alive Again videoklipa režisors ir grupas Prāta vētra bundzinieks Kaspars Roga. Alive Again mūzikas video pieejams Prāta vētras YouTube kanālā un dziesma klausāma visās lielākajās mūzikas straumēšanas platformās.

Plānots, ka filma Ēriks Akmenssirds latviešu valodā iznāks 2023. gadā un filmas tituldziesma latviešu valodā būs Prāta vētras duets ar kādu latviešu jauno mūziķi.

Prāta vētra jau iepriekš sadarbojusies ar filmas galveno producenti igaunieti Rīnu Sildosu (Riina Sildosega), rakstot dziesmas animācijas filmām Lote no izgudrotāju ciema un Lote un Mēness akmens noslēpums.

Prāta vētras aktivitātēm var sekot līdzi grupas sociālajos tīklos Facebook un Instagram. Visa aktuālā informācija par grupu pieejama mājaslapā www.pratavetra.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja