Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Picas cīnās Romā

Pasaulē. Lailas Pakalniņas jaunā filma - RomāRomā no 9. līdz 17. novembrim notiek Starptautiskais kinofestivāls, kurā piedalās arī Lailas Pakalniņas jaunā filma Picas.

Romas festivāls ir relatīvi jauna vieta pasaules festivālu ainavā, šis ir septītais laidiens, taču tā potenciāls tiek vērtēts augstu. Festivāla vadībā kopš pagājušā gada ir pasaulē atzītais kurators, festivālu direktors - šveicietis Marko Millers, kurš pēdējos astoņus gadus vadīja Starptautisko Venēcijas festivālu, palīdzot tam atgūt vērienīga pasaules nozīmes notikuma reputāciju. Šā gada Venēcijas festivāls jau bija jaunu vadītāju rokās, turklāt ārzemju prese nevienu reizi vien uzsvēra, ka Millera zaudējums Venēcijā ir ļoti jūtams, akcentējot, ka līdz ar viņa pāriešanu uz Romu tieši šeit notiekošā kinoskate var kļūt par ļoti nozīmīgu notikumu Eiropā.

Līdzīgi kā citos festivālos, arī Romā ir divas konkursa programmas - pamatkonkurss un alternatīvu, avangardiskāku filmu skate (Romā to dēvē par CINEMAXXI). Abās konkursa programmās ir piecpadsmit filmu. Picu skate un starptautiskā pirmizrāde notiks svētdien - 10. novembrī. Filmas sižeta pamatā ir detektīvintrigas ietonēts stāsts par diviem jauniem puišiem picu cepējiem, kuri nozog seifu no savas darbavietas un bēg uz Igauniju. Režisore un scenārija autore Laila Pakalniņa ir iespaidojusies no kādreiz lasītas ziņu aģentūras izplatītas ziņas. Filmas pirmizrāde Tallinā būs 14. decembrī, Rīgā - 18. decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja