Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dokumentālā filma Kapitālisms Šķērsielā izdota DVD

Latvijas kino vecmeistara Ivara Selecka dokumentālā filma Kapitālisms Šķērsielā par Pārdaugavas ieliņu ar savdabīgo nosaukumu un tās dažādajiem iedzīvotājiem izdota DVD, informēja filmas producente Baiba Urbāne.

Kapitālisms Šķērsielā ir trešā filma kino ciklā, kas aizsākās pirms 25 gadiem ar filmu Šķērsiela. Rādot, kā pasaules norises atbalsoja vienkāršo cilvēku dzīvēs, Šķērsielas filmas ir kļuvušas par visas Latvijas sabiedrības spoguli. Kapitālisms Šķērsielā ielūkojas pazīstamu un jaunu ielas iemītnieku – vientuļās māmiņas Daigas un viņas nu jau pieaugušā dēla Toma, invalīda Toļika, akmeņkaļa un sludinātāju Alda, enerģiskās taksometra vadītājas Vallija un citu dzīvēs ekonomiskās krīzes laikā.

Pirmizrādi Latvijā filma Kapitālisms Šķērsielā piedzīvoja pagājušā gada maijā, bet novembrī tā tika demonstrēta pasaules lielākajā dokumentālo filmu festivālā Amsterdamā (IDFA). Par filmu interesi izrādījuši TV kanāli no Lielbritānijas un Izraēlas.

Filmas ieraksts DVD ir ar subtitriem latviešu, krievu un angļu valodā. Uz DVD vāciņa attēlots mākslinieka Ilmāra Blumberga veidotais filmas plakāts.

Filmas Kapitālisms Šķērsielā autori ir režisors un operators Ivars Seleckis, scenārists Tālivaldis Margēvičs, operators un montāžas režisors Romualds Pipars, skaņu režisors Aivars Riekstiņš, mūzikas autors Ivars Makstnieks, producente Baiba Urbāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja