Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Festivālā Laba daba izrādīs Žaka Tatī un pašmāju režisoru filmas

Kinoteātris Kino Bize augusta pirmajā nedēļas nogalē uz mūzikas festivāla Laba daba kino klēti vedīs 20 izcilas filmas, to skaitā pašmāju režisoru jaunāko veikumu un pasaules kino klasiku, informēja Kino Bize pārstāvis Māris Prombergs.

Laba Daba kino klēts programmas centrā ir filmas, kas balstītas nevis runātajā vārdā, bet vizuālā un skaniskā kvalitātē. Filmu programmas lielu daļu sastādīs franču kinorežisora Žaka Tatī autordarbu izlase. Komiķis un triku meistars Tatī, kura filmas raksturojamas kā asprātīgas antiutopijas, tiks pārstāvēts ar deviņiem darbiem, to skaitā Ilo Kunga brīvdienas, Mans tēvocis un Satiksme. Tatī filmas caurstrāvo sentiments pret veco, dzīvo pasauli, tajās nav atrodama ne pilītes gadsimta vidum raksturīgās jūsmas par tehnoloģiju uzvarošo attīstību.

Tāpat kā Žaka Tatī filmas, arī amerikāņu režisora Lindseja Andersona 1973. gada filma Ak, laimīgais runās par alternatīviem dzīves modeļiem mazajam cilvēkam arvien nedraudzīgākā pasaulē. Ak, laimīgais ir sirreālistisks mūzikls – alegorija kapitālisma "caurumiem", kas seko jauna kafijas pārdevēja piedzīvojumiem Eiropā. Aktieri spēlē vairākas lomas, piešķirot filmai teātra izrādes noskaņas.

Sestdienas pēcpusdienā būs redzama jaunāko latviešu īsfilmu programma, kurā apvienots labākais, ko mūsu režisori uzfilmējuši pēdējo divu gadu laikā. Programmā ir gan tādi dokumentālie stāsti kā Ivara Zviedra Štābs Ipiķi un Daiņa Kļavas Mitrais, gan arī pašas svaigākās spēlfilmas, to skaitā, Viljama Timrota melnā komēdija Pēdējais piliens, Astras Zoldneres absurdā drāma Trauslā sirds, Alises Zariņas ironiskais darbs Normāli cilvēki un Ievas Norveles sociālā drāma Projām.

Festivāls Re Re Rīga uz Labu Dabu atvedīs spāņu dokumentālo filmu Pieskārties debesīm, kas ļauj skatītājiem ielūkoties spraigajā cirka akrobātu darba ikdienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja