Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sākas Baltijas jūras dokumentālo filmu forums

Trešdien, 3. septembrī, ar filmas Tēvocis Tonijs, Trīs muļķīši un VDK (Uncle Tony, Three Fools and the Secret Service) seansu, kas vienlaicīgi tiek demonstrēts Rīgā, Jēkabpilī, Valmierā un Rēzeknē, tiks atklāts ikgadējais Baltijas jūras dokumentālo filmu forums, informēja Nacionālā kino centra pārstāve Zanda Dudina.

Foruma ietvaros ikvienam skatītājam Nacionālais Kino centrs piedāvā noskatīties starptautisku dokumentālo filmu programmu Klusuma spēks. Forums norisināsies no 3. līdz 7. septembrim, paralēli filmu seansiem notiks arī dokumentālo filmu projektu tirgus profesionāļiem.

Filma Tēvocis Tonijs, Trīs muļķīši un VDK (Uncle Tony, Three Fools and the Secret Service), mēģinot labot netaisnības Bulgārijas kino vēsturē, izraisījusi plašas diskusijas par autortiesību un cenzūras jautājumiem mūsdienu sabiedrībā. Šīm tēmām tiks veltīta arī diskusija pēc filmas seansa 3. septembrī, piedaloties filmas režisorēm Minai Milevai un Veselai Kazakovai.

Rīgā ieradīsies arī filmas Dvīnes (Twin Sisters) režisore Mona Frīsa Berteusena (Norvēģija), lai 4. septembrī tiktos ar skatītājiem un dalītos ar neticamo stāstu par ķīniešu dvīņu māsiņām, kas tika nodotas adopcijai dažādos kontinentos. 5. septembrī klātienē būs iespējams tikties ar vācu režisoru Sebastianu Mecu. Viņa filma Metamorfozes (Metamorphosen) par Jekaterinburgas rajonu Urālos, kur ir viens no augstākajiem radiācijas līmeņiem uz mūsu planētas, sagraus ilūzijas par to, ka iespējams abstrahēties no kaimiņos notiekošā.

Diskusijas ar filmu režisoriem būs vērojamas arī interneta tiešraidē www.nfc.lv

2. septembrī vēl pirms programmas Klusuma spēks atklāšanas Nacionālais Kino centrs piedāvā apmeklēt divus notikumus kinoteātrī KSuns:  plkst. 18 - diskusiju par mākslas un politikas mijiedarbību, plkst. 19 - Sergeja Lozņicas filmas Maidans (Maidan) bezmaksas seansu, kas ir režisora skatījums uz notikumiem Ukrainā šī gada pavasarī. Filma tiks demonstrēta oriģinālvalodā, ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu arī latviski.

Diskusiju vadīs sociālantropologs Klāvs Sedlenieks. Viņa sarunu biedri – baltkrievu izcelsmes kino režisors Sergejs Lozņica, Pēteris Krilovs, kura nupat pirmizrādītā filma Uz spēles Latvija aktualizē līdzīgus jautājumus. Diskusijā piedalīsies arī Satori galvenais redaktors, filozofs un publicists Ilmārs Šlāpins, sabiedriskās politikas centra Providus pētniece Iveta Kažoka, teātra režisors Valters Sīlis, mākslinieks un tēlnieks Ivars Drulle.

Programmas Klusuma spēks filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā, ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu latviešu valodā. Skolēni, studenti, pensionāri un kino profesionāļi aicināti apmeklēt Baltijas jūras dokumentālo filmu forumu bez maksas, pirms filmas seansa izņemot brīvbiļetes kinoteātru kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja