Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Uz starptautisku konferenci par lasītprasmes jautājumiem Rīgā ieradušies Eiropas grāmatniecības nozares līderi

Piektdien, 3. novembrī, no plkst. 14.00 līdz 18.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē notiks Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas (LGA) un LNB kopīgi rīkota konference Lasītprasme un lasīšanas veicināšana: izglītotas un demokrātiskas sabiedrības stūrakmeņi, informēja LNB Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova.

Uz konferenci Rīgā ieradušies Eiropas grāmatniecības nozares līderi un vārda brīvības aizstāvji, kuru zināšanās un pieredzes stāstos ir vērts ieklausīties.

Konferences pirmajā daļā uzstāsies Kristens Einarsons, Lillehammeres Vārda brīvības foruma rīkotājs (Norvēģija), Dāns Bēke no organizācijas EU-READ (Nīderlande), Marija Deskura, Universālā lasīšanas fonda prezidente (Polija) un Desislava Aleksijeva, Bulgārijas Grāmatizdevēju asociācijas vadītāja.

Konferences otrā daļa būs veltīta praktiskām iniciatīvām lasīšanas veicināšanā, kas Eiropas valstīs darbojas jau daudzus gadus, ko noderētu izmantot arī Latvijā, lai veiksmīgāk risinātu lasītprasmes un grāmatu izplatības problēmu.

Ulrike Šmīgela-Homane (Vācija) iepazīstinās ar programmu Grāmatu bērnudārzs (Bücherkindergarten), otra pārstāve no Vācijas - Sandra Heihela stāstīs par starptautisko lasīšanas festivālu InterLese. Savukārt Igaunijas Lasīšanas asociācijas vadītāja Mēli Pandisa stāstīs par Lasīšanas ligzdām - metodiski un organizatoriski ļoti veiksmīgu programmu pirmsskolas vecuma bērniem. Silvija Tretjakova no LNB Bērnu literatūras centra dalīsies pieredzē par Latvijā izstrādātajām lasīšanas veicināšanas programmām un vēstīs par turpmākajiem soļiem vienotas lasīšanas veicināšanas stratēģijas īstenošanā.

LNB ir sagatavojusi Marijas Deskuras izstrādātās rokasgrāmatas lasīšanas veicināšanai Grāmatu superspēks tulkojumu latviešu valodā, kas būs pieejams ikvienam interesentam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja