Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ziedoņa muzejā Murjāņos notiks Bērnu dienas

Ziedoņa muzejs Murjāņos 2. jūlijā un 6. augustā gaida mazus un lielus muzeja apmeklētājus uz bērnu dienu pasākumiem. Īpašie pasākumi bērniem muzeja dārzā un Dzirnakmeņu klētī notiks no plkst. 12.00 līdz plkst. 17.30.

Muzejā bērniem būs iespēja līdzdarboties ar animatoriem, ar kuriem kopā iet rotaļās un dziedāt dziesmas. Muzejā būs iespējams radoši zīmēt, krāsot, griezt un līmēt, kā arī katrs no mazajiem censoņiem varēs apskatīt muzeja rotaļu lāču kolekciju un izveidot savu spēļu lācīti vai sejas masku. "Ziedoņa muzejs runā ar bērniem caur Imanta Ziedoņa vērtību prizmu, un plānojam, ka arī šajos notikumos ar mazajiem muzeja apmeklētājiem kopīgi izzināsim brīnumus un mācīsimies lietu kārtību "Ziedoņa stilā". "Esam izveidojuši dienas programmu, kas būs aktuāla dažāda vecuma bērniem," par Bērnu dienas pasākumu stāsta muzeja vadītāja Rūta Šmite.

Imanta Ziedoņa darbošanos bērnu literatūrā var iedalīt divos lielos posmos. Pirmais ir pasakām veltīts laiks, kurā dominē brīnumu radīšana un savas iekšējās fantāzijas atraisīšana. Šajā laikā I. Ziedonis saraksta vairākus izcilus, arī mūsdienās zināmus un iemīļotus darbus – Krāsainas pasakas (1973), Lāču pasaka (1976), Blēņas un pasakas (1980) un Pasaka par bizi (1997). Savulaik pēc I. Ziedoņa pasaku motīviem tapušas vairākas  animācijas filmiņas, kuras varēs noskatīties Bērnu dienu pasākumos muzeja klētī.

Otrais posms ir izzinošo un mācošo grāmatu radīšanas laiks, kad rakstnieku virza vēlme bērnus iepazīstināt ar sistēmām un sistemātiskumu. Bērnu pasaules izziņas laukā Imantam Ziedonim tapis multfilmas scenārijs Kas tas ir — kolhozs? (1981, režisore Roze Stiebra), kā arī trīs grāmatas: Kas tas ir kolhozs? (1983) Sākamgrāmata (1985) un enciklopēdijai līdzīgais izdevums Es, cilvēks, pasaulē (1993). Iedvesmojoties no šiem darbiem, pasākumu apmeklētāji aicināti arī doties nelielā pastaigā pa Murjāņiem – izzināt kaimiņos esošo Murjāņu kamaniņu trasi un Lojas upīti.

Bērnu dienu pasākumi bērniem līdz 10 gadu vecumam ir bez maksas. Ikviena ģimene aicināta līdzi ņemt visu piknikam un baudīt to muzeja dārzā. Plašāka informācija par Bērnu dienām pieejama Ziedoņa muzeja sociālo tīklu profilos Facebook un Instagram.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja