Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Andrejostā atklāta neaizstājamo žetonu galerija Evolution NFT

Jaunajā ielu ēdiena kvartālā Andrejostā atvērta pirmā neaizstājamo žetonu (NFT) galerija Latvijā Evolution NFT, kurā iespējams apskatīt dažādus digitālos darbus no privātām kolekcijām, kā arī tādiem Latvijā un pasaulē atpazīstamiem māksliniekiem kā Kiwie, aģentūru LETA informēja Street Food sala pārstāve Anna Elīna Vītola.

Viņa pavēstīja, ka uzņēmums Street Food sala jūlijā salas teritorijā izveidojis atpūtas vietu, kur baudīt ielu ēdienus un apskatīt mūsdienu mākslu galerijā Evolution NFT. Patlaban galerijā ir apskatāmi darbi no sešām dažādām kolekcijām. Tā ir viena no pirmajām šāda veida galerijām Baltijā un Latvijā, kur plašākai publikai apskatāmi NFT mākslas darbi.

NFT jeb neaizvietojamie žetoni ir digitāls īpašumtiesības, kas saistīti ar reāliem priekšmetiem, piemēram, mākslas meistardarbiem. Iegādājoties žetonus, interesents iegādājas daļējas vai pilnīgas īpašumtiesības uz šo vienu mākslas darbu. NFT žetoni darbojas kā sērijas numuri - tiem ir unikāla saistība ar tiešsaistes vai bezsaistes precēm, un to vērtību veido tādi faktori kā to retums, ieguldījuma potenciāls un saistītā aktīva nozīmīgums.

Projekta idejas autors un organizators Krišs Zupiņš atzīmē, ka galerijas mērķis ir iepazīstināt cilvēkus ar jauno un populāro NFT mākslas tendenci, izglītot tos par veidiem, kā mākslu ir iespējams radīt, uzglabāt un apvienot ar mūsdienu tehnoloģijām. Lai paplašinātu NFT klāstu, ir izziņots aicinājums atsaukties NFT darbu māksliniekiem un īpašniekiem, kas vēlētos izvietot savus NFT darbus apskatei plašākai publikai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja