Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ar septiņu izstāžu atklāšanu un starptautisku forumu Rotko mākslas centrs atzīmēs ceturto gadadienu

21.aprīlī ar vērienīgu septiņu jaunu izstāžu svinīgo atklāšanas pasākumu un starptautisku mākslas speciālistu diskusiju forumu – semināru Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs atzīmēs savu ceturto gadadienu, aģentūru LETA informēja mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Jaunā izstāžu sezona – Klusuma sezona Rotko centrā aizsāksies ar skaļu troksni, prieku un līksmību, piedāvājot apmeklētājiem septiņus izcilus notikumus Latvijas mākslā un tradicionāli parādot reģiona, Latvijas un ārvalstu mākslā aktuālo.

Par ievērojamu notikums Latvijas mākslas dzīvē kļūs pasaulslavenā norvēģu mākslinieka Edvarda Munka oriģināldarba Advokāta Ludviga Meijera portrets izstādīšana. Tā būs pirmā reize, kad Latvijā tiek eksponēts kāds no Munka darbiem.

Ķlusuma sezonā Rotko mākslas centrā būs aplūkojama arī Ērinas Louloras (Lielbritānija) personālizstādē Onomatopoēze iekļautie darbi. Piekto reizi Daugavpilī notiks lielā Latgales reģiona mākslas konkursa izstāde, pulcinot vairāk nekā 50 reģiona māksliniekus, diskutējot izstādē par Tukšuma un klusuma formām.

Īpašu gaisotni uzburs Ričards Dennijs (Austrālija) personālizstādē Klusuma ēra. Ar minimālismu un sievišķīgu smalkumu izpaudīsies Lindas Zīveres (Dānija/Latvija) vēstījums projektā Klusumā.

Daugavpils māksliniece Sanri teiks stāstu par saskares dažādajām formām personālizstādē Komunikācija ir atslēga. Savukārt tiešu un patiesu klusumu uzburs notikums un atskats uz to, runājot par sekām un dzīves izmaiņām projektā X: Kritiskā robeža – Černobiļa 30 (Lietuva).

Starptautiskais mākslas speciālistu diskusiju forums – seminārs un preses konference Munks satiek Rotko Daugavpilī 21. aprīlī sāksies plkst.13. Tā dalībnieki: Tronheimas Mākslas muzejs, Rotko centrs, izstāžu mākslinieki, reģiona mākslinieki, kultūras darbinieki un preses pārstāvji.

Jaunās izstāžu sezonas atklāšanas svinīgais pasākums paredzēts plkst.16. Aprīļa izstāžu sezona būs skatāma līdz 2. jūlijam. Munka oriģināldarbs apmeklētajiem būs pieejams līdz pat 19. septembrim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja