Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Cēsu mākslas balvu šogad saņem Matiass Jansons, Eero Rass, Ritums Ivanovs un Anna More

Izstādes – konkursa Cēsu mākslas balva 2020 zelta balvu ieguva tēlnieks Matiass Jansons, sudraba balvas – mākslinieki Eero Rass un Ritums Ivanovs, savukārt skatītāju simpātijas balvu saņēma māksliniece Anna More, informēja Cēsu novada pašvaldības pārstāvji.

Cēsu Izstāžu namā no 30. oktobra līdz 13. novembrim norisinājās izstāde – konkurss Cēsu mākslas balva 2020, kurā iesniegtos darbus vērtēja profesionāla žūrija – tekstilmākslinieks Mārtiņš Heimrāts, LMA asociētā profesore, keramiķe Līga Skariņa, mākslas zinātniece Baiba Eglīte un Cēsu novada domes deputāte, pedagoģe Lelde Krastiņa.

Konkursam savus darbus iesniedza 24 mākslinieki, kuri savā darbībā saistīti ar Cēsu novadu. Žūrijas vērtēšanai bija nodoti 48 mākslas darbi, kas radīti 2019./2020.gadā. Izstādē piedalījās spilgti glezniecības autori: Signe Vanadziņa, Laila Balode, Ritums Ivanovs, Anna Baklāne, Lelde Kalmīte, Kristīne Rozenberga, keramiķi Vita Vīksna, Inese Ezertēva, Normunds Laņģis, tekstilmākslinieces Dzintra Vilks un Sanita Roze, tēlnieks Matiass Jansons un citi. Darbi pārstāvēja dažādus vizuālās mākslas žanrus: glezniecību, grafiku, tēlniecību, keramikas, metāla, ādas, tekstila, stikla mākslu un citas tehnikas.

Žūrijas locekļi atzina, ka visi konkursam iesniegtie darbi bija profesionāli izstrādāti un augstas kvalitātes, un vērtēšanas process nav bijis viegls. Katrs darbs izcēlās ar īpaši oriģinālu vēstījumu un bija kā ceļojums mākslinieku atainotā pasaules redzējumā. Žūrija aicināja māksliniekus nākamajā gadā uzdrošināties un iesniegt darbus arī vizuālās komunikācijas nozarē (digitāli veidotus mākslas darbus).

Svinot Cēsu Izstāžu nama 35. gadadienu un Cēsu Vēstures un mākslas muzeja 95. gadadienu, iedibināta jauna gadskārtēja tradīcija – konkursa izstāde Cēsu profesionālajiem māksliniekiem Cēsu mākslas balva. Konkursa mērķis ir radīt laikmetīgus un sociāli aktīvi ievirzītus mākslas darbus, veicinot un materiāli atbalstot mākslinieku radošo darbību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja