Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Diennakti ilgā izstādē tiks atvērta mākslinieka Andra Eglīša grāmata

Mākslas projekts Savvaļa laidis klajā apjomīgu bilingvālu izdevumu Andris Eglītis. Gaišs, apcirsts paralelograms, kas atspoguļo šī brīža spilgtākā laikmetīgās mākslas procesu aktivizētāja Latvijā – mākslinieka Andra Eglīša – pēdējo gadu radošo darbību

Izdevuma veidošanas pamatā ir centieni radīt kvalitatīvi atšķirīgu laikmetīgās glezniecības izdevumu, ko veido izvērsts vizuālais stāstījums – darbu reprodukcijas un radošā procesa foto materiālu apkopojums, gan arī četru atšķirīgu autoru (kuratore Katerina Grega, mākslas zinātniece Elīna Sproģe, mākslinieki Ēriks Apaļais un Agnese Krivade) un formātu esejas. Tās caur sarunām, novērojumiem un vēstulēm ieskicē mākslinieka Andra Eglīša dažādos darbības saslēgšanās mirkļus.

Latviešu un angļu valodā sagatavotais izdevums tiks atklāts sestdien, 7. maijā, plkst. 13 Andra Eglīša darbnīcā bijušās tekstilrūpnīcas Boļševička teritorijā. Tur notiks diennakti ilga izstāde, kurā būs iespēja gan iegādāties ierobežotā tirāžā izdoto grāmatu, gan satikt grāmatas veidotājus. Darbnīcā būs skatāms vairums no grāmatā atspoguļotajiem darbiem.

Izdevuma veidotāji uzsver: "Šo grāmatu var nosaukt par procesa nogriezni vai telpu, kur sastapties ar Andra Eglīša glezniecību. Caur darbiem no pēdējos gados tapušajām sērijām un jaunradītiem tekstiem, tā ļauj pietuvoties mākslinieka attiecībām ar laiku, vidi un materiālu. Eglīša darbi mudina izcelt viņa spēju veidot dialogu starp laikmetīgu un tradīcijās balstītu glezniecību. Grāmatai izvēlētās gleznas, faktūras un darbu tapšanas tvērumi rāda procesu, kurā eksperimentējot ar gaismu, materialitāti, glezniecības tehniku un priekšmetu (subject matter), tiek meklēti nozīmju veidošanas ceļi."

Izdevumu sastādījuši Andris Eglītis, Elīna Sproģe, Laura Adamoviča un Aleksejs Muraško. Grafikas dizainu veidojis Aleksejs Muraško, tekstus angļu valodā tulkojuši Jānis Frišvalds un Lauris Veips. Konsultanti – Santa Hirša un Henriks Eliass Zēgners. Izdevums iespiests Jelgavas tipogrāfijā.

Pasākuma Facebook saite: https://www.facebook.com/events/1116840402214002

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja