Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Izstāde Katram savi Ziemassvētki Porcelāna muzejā

No 13.decembra Rīgas Porcelāna muzejā skatāma izstāde Katram savi Ziemassvētki.

Gatavojot izstādi, četri jaunie mākslinieki nolemj izpētīt, kurā vietā uz Ziemassvētku kartes var atrast katra personīgos, intīmos, sirdij tuvos Ziemassvētkus. Mākslinieki ir dažādi, un porcelāns ir jauns paziņa trim no tiem.  Ziemassvētki visus mūs pavada no agras bērnības un dzīves laikā piedzīvo vairākas metamorfozes – no slepeniem svētkiem aiz aizvilktiem aizkariem līdz atklātai Ziemassvētku renesansei, no lētāku un dārgāku mantiņu plūdiem, līdz kādai vienai un sirdij dārgai dāvanai. Ziemassvētki iezīmē jaunas dzīvības, jaunas gaismas dzimšanu. Arī šī izstāde nozīmē jaunu māksliniecisko meklējumu ceļa sākumu.

Alise Mediņa Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi maģistra grādu Glezniecības nodaļā. Viņu gleznieciskajā plaknē saista kompozicionālā izteiksme vairākās dimensijās.  Radošie eksperimenti saistīti ar glezniecības un digitālās drukas sintēzi. Telpiskuma un faktūras meklējumi ļauj izmantot jaunus materiālus un formas.

Anna Rubene-Zīdere ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā Metāla dizaina nozarē, māksliniece izgatavo rotas un pašlaik studē maģistrantūrā Keramikas nodaļā. Velta Ķešāne - multimāksliniece, studējusi glezniecību, viņai patīk atklāt aizvien ko jaunu, aizraujoties ar meklējumiem plastiskajā mākslā, teātrī un literatūrā. Ķešāne studējusi glezniecību Latvijas Mākslas akadēmijā un ieguvusi maģistra grādu Laikmetīgajā mākslā Kānas Mākslas un mediju augstskolā Francijā. Atis Šnēvelis: "Filozofs Aleksandrs Pjatigorskis apgalvo - viņš domājot nevis vārdos, bet ģeometriskās figūrās. Ko līdzīgu varu teikt par savu radošo procesu. Regulāras un abstraktas formas man nav tikai tehnisks paņēmiens, tās  kļuvušas par pašrealizācijas fundamentu, kas ietver sevī zemapziņā radušos tēlus un impulsus. Paralēli keramikas materiāliem, savos darbos cenšos izmantot gaismas elementus, kā nozīmīgu cerību simbolu, neaizmirstot kā nākotnē vērstās, tā arī vakardienas krēslā gaistošās gaismas zīmes."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja