Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas Fotogrāfijas muzejā būs skatāma izstāde Ķermenis – propagandas veids

No 7. novembra līdz 8. decembrim Latvijas Fotogrāfijas muzeja izstāžu zālēs skatāma sešu ukraiņu fotogrāfu - Romāna Pjatkova, Valērija Miloserdova, Saša Kurmaza, Milas Tešajevas, Sergija Melničenko, Mihaila Palinčaka - izstāde Ķermenis – propagandas veids, informēja muzeja pārstāvji.

Izstādē Ķermenis – propagandas veids ir apskatāmas fotogrāfijas, kurās redzamas ķermeņa kulta izmaiņas pēcpadomju Ukrainā. Cilvēka ķermenis un fiziskā forma vienmēr ir pārstāvējuši sociālos un kultūras procesus konkrētā vēsturiskā periodā. Cilvēka ķermeņa vēsture un kategorijas kā augums, miesa un seksualitāte atspoguļoja to problemātiku un izmaiņas kultūras, politikas un ekonomikas tendencēs, atainojot vēsturisko laikmetu.

Cilvēka augums un ķermeņa pielietojums parāda noteiktus kultursociālus procesus, un totalitārās varas pārstāvji bieži manipulēja ar ideju par ķermeni. Ideja par “jauno cilvēku” ar veselu un fiziski spēcīgu ķermeni bija izveidota, lai kontrolētu sociālo kopķermeni kā vienotu sistēmu. Padomju Savienības sabrukums radīja iespēju jaunu virzienu attīstībai, kā rezultātā vārda un runas brīvība aktualizēja cilvēka ķermeņa lomu mākslā, fotogrāfijā un sabiedrībā.

Izstādes uzmanības centrā ir pētījums par paralēlēm, kuras veidojas starp 20. un 21. gadsimtu, kā arī vizuālo saikņu un ietekmju atklāšanu. Vizuālie materiāli ietver tādus priekšmetus kā arhīvu fotogrāfijas, ikdienas fotogrāfijas no privātiem ģimenes albumiem, propagandas materiālus, plakātus un sešu mūsdienu autoru radītās darbu sērijas.

Izstādes kuratore Katerina Radčenko ir arī fotogrāfe, fotogrāfijas pētniece. Starptautiskā festivāla Odesas foto dienas dibinātāja un vadītāja, publicējusi rakstus vairākos starptautiskos žurnālos un portālos. Kūrējusi izstādes Ukrainā, Dienvidkorejā, Zviedrijā un Gruzijā, kā arī lasa lekcijas un vada darbnīcas universitātēs un fotogrāfijas skolās.

Piektdien, 8. novembrī, plkst. 18 Latvijas Fotogrāfijas muzejs ielūdz uz sarunu ar izstādes Ķermenis – propagandas veids autoriem Sergiju Melničenko, Mihailu Palinčaku un kuratori Katerinu Radčenko.

Izstāde Ķermenis – propagandas veids Latvijas Fotogrāfijas muzeja izstāžu zālēs skatāma no 7. novembra līdz 8. decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja