Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Liepājas muzejā atklās latviešu mākslas darbu kolekcijas izstādi

18. janvārī plkst. 17 Liepājā, Liepājas muzejā, Kūrmājas pr. 16/18, tiek atklāta AS UPB mākslas darbu kolekcijas izstāde. Izstādi papildina arī UPB mākslas darbu kolekcijas katalogs. Ulda Pīlēna vadītā uzņēmuma UPB holdinga vārds ir labi pazīstams ne vien liepājniekiem, tas ir viens no lielākajiem būvniecības koncerniem Latvijā ar plašu starptautisku darbības pieredzi.

Šobrīd uzmanības centrā ir nonākusi uzņēmuma mākslas darbu kolekcija, kuras izstāde kā pirmā ievada restaurētā Liepājas muzeja jauno darbības gadu.UPB mākslas darbu kolekcija ir mūsdienu mākslas kolekcija un izceļas ar vēlmi sniegt savu, personisku ieskatu tajā mākslas vērtību laukā, kas top tepat mums līdzās. Tā ir jauna kolekcija, kurai tikko apritējis desmitais gads – kopš 2002. gada nogales, kad sāktas regulāras izstādes UPB biroja telpās Liepājā un iepirkti pirmie darbi.

"Mēs neesam klasiskie kolekcionāri. Tas nozīmē, ka mēs savu kolekciju neveidojam pēc apzinātiem, ļoti precīziem principiem, emocionālā komponente šīs kolekcijas veidošanā ir ļoti nozīmīga. Pēc būtības šī kolekcija ir mūsu pašu sirds paplašinājums, kā mēs subjektīvi tveram pasauli, kā redzam sev apkārt mūsu pašu laikabiedru radītās vērtības. Kā tās sarindojam. Ne vienmēr mežā tas lielākais koks ir tas skaistākais," kataloga ievadā atgādina Uldis Pīlēns.

Kolekcijā pārstāvēti dažādu paaudžu aktīvi strādājoši mākslinieki: Ilze Avotiņa, Kristīne Luīze Avotiņa, Anna Heinrihsone, Laima Bikše, Ojārs Feldbergs, Barbara Gaile, Ieva Iltnere, Frančeska Kirke, Sandra Krastiņa, Vilnis Zābers u.c.

Kolekcijas katalogu sagatavojis un izdevis apgāds Neputns. Redaktore - Laima Slava.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja