Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas centrā tiks atklāts multimediāls mākslas centrs Digital Art House

17. decembrī Skolas ielā 2 tiks atklāts trīsstāvu multimediāls mākslas centrs Digital Art House. 1700 kvadrātmetru plašā centra apmeklētāji varēs ne tikai aplūkot pasaules vēstures izcilāko mākslinieku multimediālās izstādes, bet arī gremdēties interaktīvajās instalācijās un virtuālajā realitātē vai arī kādā no izglītojošajiem sarīkojumiem iepazīties ar mākslas vēsturi. Pirmās tiks demonstrētas izstādes Mikelandželo. Pasaules radīšana un Gustavs Klimts. No mīlestības līdz nāvei, informēja mākslas centra pārstāvji.

Pēc veidotāju ieceres, Digital Art House ir jākļūst par mākslas cienītāju meku. "Šis būs oriģināls centrs un radošais klasteris multivides izstādēm, izglītības programmām, kā arī platforma gan vietējo, gan starptautisko kultūras un izstāžu projektu īstenošanai. Pašlaik būs atvērta priekšzāle un galvenā zāle, kas atrodas pirmajā stāvā, bet līdz pavasarim mākslas centrs būs uzsācis darbību pilnā apjomā: būs pievienota mazā izstāžu zāle, restorāns, kafejnīca, interaktīvā zona ar iespēju gremdēties virtuālajā realitātē, kā arī lekciju un darbnīcu zāle,” stāsta viens no Digital Art House līdzdibinātājiem Jurijs Getalo.

Lēmumu izveidot multimediālo centru ir rosinājuši izstādes Izcilie modernisti. No Monē līdz Kandinskim panākumi - to piecos darbības mēnešos apmeklēja vairāk nekā 72 000 skatītāju. 

Pirmās tiks demonstrētas atzītu ģēniju - Mikelandželo Buonarroti un Gustava Klimta - darbu multimediālās izstādes.

Apmeklētāji varēs aplūkot telpiskus skulptūru modeļus, lielformāta sienas gleznojumus vissīkākajās detaļās, doties virtuālā ekskursijā pa Siksta kapelu un ienirt augstās renesanses laikmetā. "Centra atklāšanai mēs vēlējāmies piemeklēt kaut ko tiešām neticami krāšņu, tāpēc izvēle krita tieši uz Mikelandželo, it sevišķi uz Siksta kapelu, ko katru dienu apmeklē aptuveni 10 000 ekskursantu. Diemžēl augstums, kādā atrodas freskas, neļauj pilnā mērā novērtēt dižā meistara darbu, taču mūsu sarīkojuma viesiem šāda iespēja būs - viņi varēs ne tikai priecāties par leģendāro fresku un skulptūru skaistumu, bet arī sajust Mikelandželo titāniskā darba vērienu," stāsta J. Getalo. "Milzīgie ekrāni, VISUAL360 tehnoloģija un Baha, Hendeļa un Mocarta mūzikas pavadījums ļaus skatītājiem saplūst ar leģendārā renesanses laikmeta mākslinieka pasauli."

"Centrs kļūs ne tikai par vietu, kur tiks parādītas multimediālās izstādes, - Digital Art House izstrādās daudzpusīgu mākslas vēsturei veltītu lekciju un kultūras sarīkojumu programmu. Tādā veidā mēs vēlamies piesaistīt pēc iespējas plašāku Baltijas auditoriju: mākslas cienītājus, pieaugušos, ģimenes, jauniešus un mākslas ekspertus."

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja