Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Trešā Latvijas keramikas biennāle tiek pārcelta uz 2021. gada vasaru

Līdz ar valstī izsludinātā ārkārtas stāvokļa pagarināšanu Trešās Latvijas keramikas biennāles organizatori ir lēmuši pasākumu programmas norisi ar centrālo notikumu – starptautisko konkursa izstādi Martinsona balva – pārcelt uz 2021. gada vasaru.

Latvijas keramikas biennāli tika plānots atklāt šī gada 30. jūnijā ar Baltijas valstu keramikas izstādi Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Rīgā un noslēgt ar starptautiskās laikmetīgās keramikas konkursa izstādes Martinsona balva atklāšanu 3. jūlijā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, svinīgi apbalvojot starptautiskas žūrijas izraudzītus konkursa uzvarētājus.

Sekojot līdzi Latvijas un pasaules notikumiem saistībā ar Covid-19 izplatību un virkni ierobežojumu, kas skar ne tikai pasākuma organizatorus, bet arī biennāles dalībniekus, kā arī ņemot vērā iespējamos riskus un neziņu par turpmāko situācijas attīstību, tika pieņemts lēmums pasākumu pārcelt, informēja biennāles organizatori.

Līdz ar pasākuma pārcelšanu 2020. gada rudenī tiks izsludināta papildu pieteikšanās kārta. Visu dalībnieku atlases rezultāti tiks izziņoti 2021. gada sākumā.

Šogad izsludinātā pieteikšanās konkursam noslēdzās jau 5. aprīlī. Līdz šim dalībai biennāles konkursa izstādē Martinsona balva pieteicās vairāk nekā 300 mākslinieku no visas pasaules.

Pasākuma organizatori – Latvijas laikmetīgās keramikas centrs un Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs – par pasākuma pārcelšanu un ar to saistītajām izmaiņām nolikumā katram pasākuma dalībniekam paziņos atsevišķi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja