Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Žans Mišels Žārs izdod skaņu celiņu Sebastiao Salgado gaidāmajai izstādei Amazônia

Elektroniskās mūzikas pionieris Žans Mišels Žārs (Jean-Michel Jarre) sacerējis un ierakstījis 52 minūšu muzikālu pavadījumu slavenā fotogrāfa un filmu veidotāja Sebastiao Salgado (Sebastião Salgado) izstādei Amazônia, kas 20. maijā tiks atklāta Parīzes filharmonijā.

Kā informēja Sony Music pārstāvji, līdzās standarta stereo versijai Žārs šos skaņdarbus ir ierakstījis binaurāli, kas pieejama digitāli kopā ar 5.1 Surround Sound versiju.

Amazônia ir visaptveroša izstāde par Amazones upi un ietver vairāk nekā 200 Salgado fotogrāfiju un filmu, tostarp pamatiedzīvotāju atsauksmes par viņu kultūras un vides saglabāšanas nepieciešamību. Sešu gadu laikā Selgado apceļoja Amazones reģionu, iemūžinot mežus, upes, kalnus, vietējos cilvēkus. Izstāde aicina skatīties, klausīties un domāt par bioloģiskās daudzveidības nākotni un cilvēku vietu pasaulē, un lielākā daļa tajā redzamo darbu būs apskatāmi pirmo reizi.

Žana Mišela Žāra muzikālais pavadījums ir simfoniska pasaule, kas izstādes apmeklētājus ieved meža skaņās, izmantojot elektronisko un orķestra instrumentu sajaukumu ar citām reālām dabas skaņām.

Žans Mišels Žārs: "Es vēlējos izvairīties no etnomuzikoloģiskās pieejas jeb fona mūzikas radīšanas. Amazones mežā ir spēcīga nomadisma dimensija; kustoties no vienas vietas uz otru, no tumsas uz gaismu, no maiga klusuma uz apslēptiem draudiem, kustoties uz priekšu pametot realitāti, lai ļautu iegrimt rituālu un sapņu spēkā. Es būvēju šo mūziku kā piederumu kasti, kas veidota no dažādiem skaņu objektiem, kā klejojumu cauri organiskiem, dabīgiem, etniskiem, orķestra un elektronikas elementiem, kas mums paietu garām tikai kā mežā, kam mēs izietu cauri un atstātu to sev aiz muguras, īslaicīgas paliekas no laika un telpa bez beigām."

1993. gadā Žans Mišels Žārs kļuva par UNESCO vēstnieku, viņš ir piedalījies daudzos ievērojamos projektos, kas atbalsta toleranci un kultūras plurālismu, kā arī dabas un vides aizsardzību. Amazônia projektam viņš aktīvi sadarbojās ar zinātnisko komandu no Ženēvas Etnogrāfiskā muzeja, lai pēc iespējas precīzāk atveidotu meža un cilvēku, kas tajā dzīvo, identitāti.

Izstāde Amazônia tiks atklāta Parīzes filharmonijā 20. maijā un apceļos vairākas pasaules pilsētas – Sanpaulu, Riodežaneiro, Romu un Londonu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja