Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Carnival Youth izsludina latviešu kinomūzikas koncertsēriju Naivais ku-kū

Mūzikas grupa Carnival Youth izsludinājusi koncertsēriju Naivais ku-kū, kurā rudenī astoņos koncertos visā Latvijā izpildīs dziesmas no latviešu filmām jaunās, pašu veidotās aranžijās, informēja grupas pārstāve Guna Zučika.

Koncertu programmu veidos gan par klasiku kļuvušo, gan jaunāko filmu spilgtākās skaņu celiņu pērles – no Imanta Kalniņa šedevriem un Raimonda Paula nemirstīgajām himnām līdz mūsdienu mūziķu darbiem.

"Kad pirms pāris gadiem mums radās iespēja filmas Četri balti krekli veidotājiem klātienē atskaņot savu versiju Dzeguzes balsij, bijām pārsteigti, cik labi tā rezonēja arī šodien. Radās ideja padziļināti izpētīt latviešu kinomūziku un celt gaismā dziesmas, kuras jaunākās paaudzes nekad nav dzirdējušas, bet vecākās jau ir paspējušas piemirst. Šie koncerti būs ceļojums laikā, kas pagātni savedīs kopā ar mūsdienīgu skanējumu," stāsta Edgars Kaupers.

Par pamudinājumu veidot šo programmu kalpojis arī darbs pie strēlnieku dziesmas Rītprūsija, kas iekļauts filmas Dvēseļu putenis pavadošajā mūzikas albumā, taču Naivā ku-kū centrā būs tieši latviešu kino kanons, piemēram, Dāvana vientuļai sievietei, Ceplis, Ezera sonāte, Emīla nedarbi un Sprīdītis. Koncertus papildinās filmu fragmentu video un atbilstoša retro estētika.

"Manas mammas mīļākās dziesmas, kas tiek dziedātas visos svētkos, nāk no filmām. Tajās ir kaut kas ļoti ģimenisks, latvisks, mūs visus vienojošs. Ir ļoti interesenti pašiem tās tagad studēt un aranžēt – meklēt veidu, kā tās iedzīvināt mūsdienu skanējumā, nezaudējot oriģinālo šarmu," uzsver Roberts Vanags.

Jau vairākus gadus vairums Carnival Youth koncertu notiek ārzemēs, tāpēc šī grupai ir lieliska iespēja satikt klausītājus dažādos Latvijas punktos. Koncertsērijā grupa laika posmā no 30. septembra līdz 18. oktobrim uzstāsies Rīgā, Ādažos, Smiltenē, Siguldā, Kuldīgā,  Bauskā, Rēzeknē un Talsos.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.carnivalyouth.lv.

Top komentāri

Žanis
Ž
Tad atkal Ķekavā ne ???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja