Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Saulkrasti Jazz Festival skanēs pasaules leģendas, jaunie talanti un saulainais džezs

Vasara Saulkrastos nav iedomājama bez džeza, tādēļ 19. un 20. jūlijā atgriežas Saulkrasti Jazz Festival. Šogad festivāla koncerti Saulkrastu Pilsētas estrādē norisināsies divus vakarus un uz skatuves kāps džeza mūziķi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas un ASV.

Festivāla neatņemama sastāvdaļa būs meistarklases pie profesionāliem džeza mūziķiem, kā arī VII Baltijas Bundzinieku līgas konkurss.

Festivāla pirmo vakaru atklās konkursa VI Baltijas Bundzinieku līga finālisti un tiks noskaidrots šī gada spēcīgākais džeza mūzikas bundzinieks Baltijā. Kā nākamie uz skatuves kāps laureāti no Starptautiskā etnodžeza mūzikas ansambļu konkursa Guoyu pa JAZZ.

Festivāla turpinājumā uzstāsies Login-Wibe quartet un Linda Kantere (Linda Kanter), kurā apvienojušies Latvijas un Igaunijas pieredzējušie džeza mākslinieki – Mareks Logins (sitaminstrumenti) Anna Vibe (Anna Wibe) (taustiņinstrumenti), Pēteris Liepiņš (basģitāra) un Āris Ozols (ģitāra). Šim Latvijas kvartetam pievienosies igauņu dziedātāja Linda Kantere. Pirmo festivāla dienu noslēgs leģendārais trombonists Fred Wesley & The New JBs (ASV), kurš savas karjeras laikā ir sadarbojies ar tādiem māksliniekiem, kā Džeims Brauns (1960-70. gadi) Tīna un Aiks Tērneri, Rejs Čārlzs un daudziem citiem. Grupa izpildīs enerģisku fanka mūziku, kas mijas ar R&B un i mūzikas žanriem.

Festivāla otrajā dienā, 20. jūlijā, plkst. 12.00 norisināsies Saulkrasti Jazz Festival meistarklašu dalībnieku koncerts. Ieeja koncertā – bezmaksas.

Saulkrasti Jazz Festival direktors Raimonds Kalniņš: “Saulkrasti Jazz Festival mūzikas baudītājus priecēs divus vakarus un tā būs lieliska iespēja koncentrētā veidā pieredzēt gan pasaulē atzītu, leģendāru mākslinieku priekšnesumus, gan novērtēt to, kā džezu šobrīd redz un izpilda jaunie talanti.”

Festivāla noslēdzošo koncertu atklās Young Lions Jazz Orchestra (ASV/LT) – orķestris, kas apvieno jauniešus no diviem kontinentiem un divām džeza mūzikas izglītības iestādēm – Šauļos / Lietuvā un Omaha / ASV.

Vakara gaitā uz skatuves kāps arī par saulainā džeza izpildītāju dēvētā igauņu dziedātāja Sofia Rubin (EST), bet festivālu noslēgs britu/nigēriešu dziedātājs un dziesmu autors  Ola Onabule, kas uz uzstāsies kopā ar leģendāro Latvijas Radio Big Band. Ola Onabule savā mūzikā apvieno mākslinieka Nigērijas saknes un Rietumu audzināšanu, un tajā ir jūtamas muzikālās ietekmes, sākot no džeza līdz soul mūzikai, word un pop. Ola Onabule džeza aprindās ir labi pazīstams un aktīvi uzstājas džeza festivālos visā pasaulē.

Šobrīd aktīvi notiek dalībnieku pieteikšanās meistarklasēm pie profesionāliem džeza mūziķiem. Meistarklases notiks visu nedēļu no 15. līdz 20. jūlijam. Interesenti aicināti pieteikties www.saulkrastijazz.lv/meistarklases. Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes kasēs: www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja