Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Sinfonietta Rīga un mežraga spēles meistars Olivjē Darbelē koncertēs Lielajā ģildē

Sestdien, 2.martā plkst.19 Lielajā ģildē koncertā Haidna mežraga koncerts un Londonas simfonija orķestris Sinfonietta Rīga uzstāsies kopā ar mežraga spēles meistaru Olivjē Darbelē. Koncertā klausītājiem būs iespēja dzirdēt Olivjē tēva Žana Lika Darbelē skaņdaru mežragam un ansamblim, Jozefa Haidna Mežraga koncertu un 94.

simfoniju, kā arī Šandora Vereša opusu Musica concertante, pavēstīja Sinfonietta Rīga pārstāve Aija Semjonova.Olivjē Darbelē mežraga spēles prasmes ir neierobežotas – ja vēlaties, viņš ņems 18.gadsimta instrumentu un spēlēs solo virtuozā Haidna koncertā, savukārt citā noskaņojumā viņš ar mūsdienu mirdzošo mežragu atskaņos solopartiju sava tēva Žana Lika Darbelē opusā Mégalithe. Olivjē Darbelē ir dzimis Bernē, mūziķu ģimenē. Mežraga spēli apguvis Bernē, Bāzelē un Freiburgā. Jau studiju gados Darbelē gūst pirmos radošos panākumus. 2000.gadā viņš kļūst par pirmās vietas ieguvēju konkursā Tribune des Jeunes interprètes, kā arī par Francijas Radio organizētā jauno izpildītāju  konkursa Gada solists 2000 laureātu.

Darbelē ir vienlīdz atzīts gan kā solists, gan kā kamermūziķis, tādēļ viņa vārds regulāri lasāms Eiropas prestižo koncertzāļu un festivālu afišās. Darbelē pievērsies arī pedagoga darbam. Viņš vada meistarklases visā pasaulē, tostarp arī Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā.

Normunds Šnē saka: "Olivjē Darbelē ir viens no mežradzniekiem, kura meistrībai nav robežu. Viņš var uzdrošināties pateikt komponistiem – rakstiet, ko jūs vēlaties, jo es to nospēlēšu... Mūs neapšaubāmi gaida tikšanās ar izcilu meistaru un vienreizēju mūziku."

Interesants akcents 2. marta koncertprogrammā būs Žana Lika Darbelē skaņdarbs Mégalithe, kurā izmantoti mūsdienu mūzikai raksturīgi izteiksmes līdzekļi, tādējādi atklājot neierastas mežraga skanējuma krāsas. Koncertā Olivjē Darbelē solomeistarību klausīsimies arī Jozefa Haidna Mežraga koncertā, kuram līdzās – viena no Haidna Londonas simfonijām, kas pazīstama ar nosaukumu Pārsteigums un ungāru laikmetīgās mūzikas vecmeistara Šandora Vereša Musica concertante.

Koncerta biļetes iespējams iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs.

Koncertu rīkotājs – VSIA Latvijas Koncerti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja