Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Andris Nelsons saņems Echo Klassik balvu kā Gada diriģents

Diriģentam Andrim Nelsonam piešķirta Vācijas fonoakadēmijas prestižā balva Echo Klassik kā Gada diriģentam. Diriģents izvirzīts arī britu mūzikas žurnāla Gramophone balvai kategorijā Gada mākslinieks 2011.

Kā portālam Diena.lv pastāstīja Kultūras un izklaides aģentūras Četras saules sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Jakovļeva, Echo Klassik balva A. Nelsonam piešķirta par Igora Stravinska baleta Ugunsputns un Psalmu simfonijas ieskaņojumu kopā ar Birmingemas simfonisko orķestri, kura galvenais diriģents A. Nelsons ir kopš 2008. gada. Balva tiks pasniegta 2. oktobrī Berlīnē. Echo Klassik balvas tiek pasniegtas kopš 1994. gada, ik gadu godinot izcilākos un panākumiem bagātākos Vācijas un starptautiskās mūzikas pasaules pārstāvjus.
Britu mūzikas žurnāla Gramophone balvu nominantus izvirza un par tiem balso īpaši atlasīta žūrijas komisija, taču kategorijā Gada mākslinieks uzvarētāju nosaka Gramophone lasītāju balsojums. Līdz 31. augustam  par A. Nelsonu var nobalsot mājaslapā www.gramophone.co.uk.

Šai balvai kopumā izvirzīti desmit mākslinieki - diriģenti A. Nelsons, Gustavo Dudamels un Ivans Fišers, diriģents un viola da gamba virtuozs Žordi Savals, pianisti Micuko Učida un Langs Langs, trompetiste Elisone Bolsoma, vijolniece Alina Ibragimova, dziedātājs Jonass Kaufmans un Berlīnes filharmoniskais orķestris. Gramophone balvu pasniegšana sadarbībā ar klavieru ražotāju Steinway & Sons notiks 6. oktobrī.

Šobrīd A. Nelsons turpina diriģēt Riharda Vāgnera operas Loengrīns izrādes Baireitas festivālā. Augusta nogalē un septembra sākumā A. Nelsons kopā ar Concertgebouw orķestri dosies koncertturnejā, kuras ģeogrāfija iekļaus Amsterdamu, Frankfurti, Dortmundi, Lucernas festivālu un Grafenegas festivālu. 10. un 11. septembrī A. Nelsons stāsies pie Berlīnes Filharmoniķu diriģenta pults koncertos Berlīnē, bet septembra beigās un oktobra sākumā kopā ar Birmingemas simfonisko orķestri Eiropas turnejā koncertēs Turīnā, Cīrihē, Tulūzā, Madridē un Barselonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja