Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ar diviem koncertiem atzīmēs dzejnieka Vika 80. jubileju

19.oktobrī Rīgā, VEF Kultūras pilī, un 22.novembrī Liepājas koncertzālē Lielais dzintars notiks koncerts Kalniņš & Kalniņš / Vikam - 80, kur 80.jubilejā tiks sumināts dzejnieks un daudzu populāru dziesmu tekstu autors Viktors Kalniņš jeb Viks, aģentūrai LETA pastāstīja producents Sandis Mohovikovs.

Viņš sacīja, ka dzejnieka jubilejas koncertos piedalīsies grupa Turaidas Roze, kā arī solisti Olga Rajecka, Uģis Roze un Zane Gudrā.

"Visas Imanta Kalniņa dziesmas ir ļoti skaistas, taču man īpaši patīk tās, kam ir brīnišķīgie Vika teksti - Princesīte, Nelaid, māte, bērnus mežā un daudzas citas. Un tieši tās esam iekļāvuši šī koncerta programmā, dziedot gan duetos, gan trio, gan arī pa vienam," sacīja dziedātāja Olga Rajecka.

Programmā iekļautas dziesmas Elektriskā mīla, Smilšu rausis, Zilais putniņš, Trubadūrs, Astoņkājis, Balāde par viņu, Vēl viens tu, Tiem, kas rāpo, Vienmēr būs kāds, Jautra dziesmiņa sev pašam, Sidrabrasa, Kas dzīvo tanī pusē, dziesmas no izrādes Princis un ubaga zēns un daudzas citas.

Viktors Kalniņš dzimis 1939.gada 1. aprīlī Rīgā un viņš ir komponista Imanta Kalniņa vecākais brālis. 1968. gadā Viks žurnālā Liesma publicēja pirmo dzejoli Pasaciņa, savukārt jau sešdesmito gadu beigās Liepājas teātris iestudēja izrādes Princis un ubaga zēns (1968) un Trīs musketieri (1969) ar Imanta Kalniņa un Viktora Kalniņa dziesmām.

Mohovikovs stāstīja, ka Viks ir libreta autors Imanta Kalniņa rokoperai Ei, jūs tur! un ar viņa tekstiem sacerētas daudzas populāras Imanta Kalniņa, Ulda Stabulnieka, Zigismunda Lorenca, Jāņa Līvmaņa, Ērika Ķiģeļa, Jura Kulakova un citu komponistu dziesmas. Pēc viņa darbu motīviem tapušas divas animācijas filmas - Sarežģītais zvirbulēns (1983) un Ness un Nesija (1991).

Biļetes uz Vika jubilejas koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja