Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Arturs Skutelis publicē singlu Nauda, ne sirds

Pašmāju hiphopa mūziķis Arturs Skutelis piedāvā jaunu singlu Nauda, ne sirds, kas ir pieejams visos lielākajos straumēšanas servisos. Tas ir mūziķa pirmais singls pēc 2022. gadā publicētā un augsti novērtētā albuma .

Dziesma ierakstīta šīgada maijā. Tās producents ir bītmeikeris sangvn, kurš daudziem pazīstams pēc veiksmīgas sadarbības ar reperi Wiesuli. Ieraksts notika Lielvārdē, studijā PKI 1.6, bet skaņas apstrādi veica Jānis Šmēdiņš Jelgavā, studijā PrimeTime Records.

"Darināju vienu citu skaņdarbu, bet aizķēros – teksts bija iespītējies un nekādi negāja uz priekšu," atceras Skutelis. “Sāku apziņas plūsmas tehnikā vienkārši ripināt rindas uz priekšu un pēkšņi apstājos pie frāzes "Un, ja es zaudēšu, Dievs, lai tā ir nauda, ne sirds." Sapratu, ka tas jau ir kas cits. Ātri uzmetu uz papīra atslēgas frāzes, kas iezīmētu manu ceļu un izvēles, tādu vispārīgu krustceļu situāciju, kurā cilvēks mēdz nonākt, kad ir dilemmas priekšā – zaudēt iespēju vai sirdsapziņu. Pārējais jau bija pāris stundu jautājums, sīkumus pieslīpēju dažas dienas vēlāk, daudz iekšā nejaucoties, centos saglabāt acumirklīgo gan tekstā, gan ierakstā.”

Singla vāciņā izmantots fragments no 16. gadsimta mākslinieka Kvintena Maseja (Quentin Matsys) gleznas Naudas mijējs un viņa sieva (The Money Changer and His Wife).

Šīgada vasarā Arturs Skutelis kā viens no galvenajiem māksliniekiem uzstāsies Latvijas hiphopa festivālā Straume. 25. maijā Rīgā, mākslas centrā Noass, viņš kopā ar reperi ansi piedalīsies arī labdarības koncertā Aizkraukles dzīvnieku aizsardzības biedrības Felida atbalstam.

Arturs Skutelis ir viens no zināmākajiem un savdabīgākajiem latviešu hiphopa mūziķiem un tekstu autoriem, studijas un radošās apvienības PKI dibinātājs, dzīvās mūzikas grupas Tvērumi līderis. Nominēts Austras balvai, Latvijas mūzikas gada balvai Zelta mikrofons, vairākas reizes ieguvis Latvijas hiphopa gada balvu u. c. apbalvojumus. Viņa jaunākais, 2022. gadā izdotais albums vairāku kritiķu un apskatnieku vērtējumā tika atzīts par vienu no gada labākajiem mūzikas ierakstiem Latvijā. 2022. gada pavasarī Skutelis bija viens no labdarības koncerta Latviešu reps pret karu Ukrainā rīkotājiem, un regulāri iestājas par Ukrainas atbalstu cīņā pret Krieviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja