Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Atgriešanās džeza ložā Cēsīs kavēsies. Jazz Lounge koncertsērijā uzstāsies Carsten Dahl trio

Pēc ilgāka pārtraukuma koncertzāles Cēsis mākslinieciskajā programmā atgriežas Jazz Lounge koncertsērija.

Bija paredzēts, ka šosestdien to iesāks starptautiski atzīti džeza mūziķi – Karstens Dāls no Dānijas, Ūle Mortens Vogans no Norvēģijas un Ivars Arutjunjans no Latvijas –, kuri dienu iepriekš uzstātos arī VEF Jazz Club sērijā. Taču arī kovids nesnauž, tāpēc trio uz skatuves tomēr sagaidīsim vēlāk – 25. maijā VEF Kultūras pilī Rīgā un 27. maijā Cēsīs. Cēsu Jazz Lounge pavasara sezonā gaidāmi vēl divi koncerti – 10. aprīlī Jamison Ross Trio no ASV un 7. maijā igauņu dziedātāja, pianiste un komponiste Kadri Vorande duetā ar kontrabasistu Mihkelu Melgandu.

"Man ir liels pagodinājums spēlēt leģendārā dāņu pianista un gleznotāja Karstena Dāla trio. Viņš ir viens no labākajiem un atzītākajiem džeza pianistiem Eiropā un patiesa Skandināvijas mūzikas leģenda. Trio ietilpst arī izcilais basists Ūle Mortens Vogans. Šie ir vieni no labākajiem un fantastiskākajiem mūziķiem, ko esmu saticis, ceļojot pa pasauli un spēlējot; viņu ieguldījumu, mūziku un klātbūtni būs grūti ielikt vārdos. Es jau sen cerēju atvest šos divus fantastiskos mūziķus uz Latviju, » atklāj bundzinieks Ivars Arutjunjans.

Karstena Dāla trio koncertprogrammā apvienotas ritmiskās un harmoniskās noskaņas, ko iedvesmojusi XX gs. afroamerikāņu mūzika un impresionistiskas pašu mūziķu sajūtas konkrētajā brīdī un vietā, tā padarot koncertu par unikālu un vienreizēju džeza pieredzi. Karstens Dāls un viņa domubiedri atskaņos mūziku no krājuma The Great American Songbook, plaši zināmus džeza mūzikas standartus, kā arī brīvas improvizācijas. Lai gan programma ir daudzšķautņaina, trio meistarīgo improvizētāju izpildījums, dinamiskā saspēle un savstarpējā izjūta ļaus klausītājiem baudīt iekšējā gara ceļojumu – brīvu un vieglu.

Karstens Dāls ir viens no inovatīvākajiem un aizrautīgākajiem mūziķiem improvizētājiem, viņš komponē arī orķestra darbus un darbojas kā multiinstrumentālists paša veidotos iestudējumos. Dāls ir piedalījies vairāk nekā 300 ierakstu tapšanā, ieguvis neskaitāmas balvas, pasaules kritiķu atzinību. Norvēģu basists Ūle Mortens Vogans pazīstams kā vairāku atzītu ierakstu dalībnieks un Trondheim Jazz Orchestra vadītājs. Sadarbojies ar ietekmīgākajiem pasaules džeza mūziķiem un komponistiem un ir arī grupas Motif dalībnieks. Sitaminstrumentālists Ivars Arutjunjans studējis Kopenhāgenā, Berlīnē un Parīzē un uzstājies kopā ar Sīmusu Bleiku, Gregu Osbiju, Džeriju Bergonzi, Loganu Ričardsonu un citiem starptautiski zināmiem mūziķiem.

Biļetes – Cēsu koncertzālē un Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja